Ljeto je kao stvoreno za uživanje do dugo u noć, a ponekad je dobar film upravo ono što vam treba. Iako je internet prepun raznih filmova, ponekad je teško odlučiti točno za koji želite odvojiti svoje vrijeme. Donosimo prijedloge naslova koji su oduševili publiku diljem svijeta i nakon kojih ćete još nekoliko dana vrtjeti priču u glavi.

Miracles from Heaven

Nedavno sam pogledala ovaj predivan film i danima sam mislila o njemu. Priča je to o obitelji Beam i situaciji u kojoj se nađu kada im se najmlađa kći odjednom razboli. Neću vam puno otkrivati, osim da morate pogledate ovaj film. Iako je film naišao na oprečna mišljenja osoba koji ne vjeruju u priču, spontana remisija uvijek je zanimljiva tema i način na koji do nje dođe uvijek je vezano uz neobjašnjivo čudo. Uživala sam prateći razvoj situacije i gubitak te ponovni pronalazak vjere koja se proteže kroz ovu priču.

Hidden Figures

Priča prati tri Afroamerikanke u 60-im godinama i njihov rad u NASA-i. Katherine Johnson, Dorothy Vaughan i Mary Jackson radile su kao matematičarke u doba američko – sovjetske utrke za osvajanje Mjeseca. Film prikazuje njihovu borbu kroz rasizam i seksizam te ključnu ulogu koju su odigrale za uspjeh misije.

Film je ostavio veliki utisak na žene i muškarce diljem svijeta, a NASA je čak i preimenovala ulicu gdje se nalazi njezino sjedište u Washingtonu. Ulica se sada zove „Hidden Figures Way“ ili Put skrivenih figura.

Ukoliko ste pratili Teoriju velikog praksa i obožavatelj ste slavnog Sheldona Coopera, dodatni bonus je što u ovom filmu on igra manju, ali vrlo drugačiju ulogu za razliku od one u popularnom sitcom-u.

Extremely wicked shockingly and vile

Obožavam Zaca Efrona kao glumca i dok inače rastura u komedijama, u ovom filmu, glumeći neobičnog serijskog ubojicu pokazao je potencijal i za buduće slične uloge. Film prati istinu priču i život Ted Bundyja, poznatog serijskog ubojicu 70-ih godina. Film je ispričan iz perspektive njegove dugogodišnje djevojke Liz koja je dugo godina odbijala prihvatiti istinu.

Ted Bundy nije bio tipičan serijski ubojica. Bio je izuzetno simpatičan, atraktivan i komunikativan. Na YouTube-u čak možete pronaći snimku s njegovog suđenja gdje je branio sam sebe i čak impresionirao suca. U filmu su događaji koji su prethodili njegovom pogubljenju ispričani kronološki i zanimljivo je dobiti drugačiji pogled na ovu priču.

Maja Kos