Bogati poslovni čovjek naručio je najskuplju masku masku na svijetu koja košta 1,5 milijuna dolara (1,15 milijuna funti). 

Dizajnerska tvrtka u Izraelu otkrila je kako je klijent u Kini kontaktirao s njima početkom ove godine i pitao za izradu maske za lice od bijelog 18 karatnog zlata sa 3.600 bijelih i crnih dijamanata.

Dizajner i vlasnik draguljarnice, Isaac Levy za ABC News otkrio je da mu je kupac dao tri konkretna kriterija koja treba ispuniti u vezi sa zaštitnom maskom.

Prvo, mora biti N99 odobren od FDA i po europskim standardima.

Drugi je uvjet bio da bude isporučena prije 31. prosinca ove godine, a treći uvjet, koji je bio najlakši za ispunjenje, je da to bude najskuplja maska ​​na svijetu.

Gospodin Levy rekao je da je, iako dizajn uopće nije po njegovom ukusu, zahvalan što je dobio tako veliki posao. Dodao je: “Osobno ne bih hodao s ovakvom maskom. Mislim da bismo svi trebali nositi istu masku N95. Novac možda ne kupuje sve, ali ako netko može kupiti vrlo skupu masku za Covid-19 i želi ju nositi, hodati okolo i privući pažnju, ja bih trebao biti sretan. Sretan sam što nam je ova maska ​​pružila dovoljno posla kako bismo mogli osigurati posao u ovim vrlo zahtjevnim vremenima.”

Kolega i dizajner g. Levyja Bezalel Cooper rekao je da to nije najlakši posao s kojim se ikada susreo, ali uvjeren je da će ga odraditi. Rekao je: “Postavljanje ovoliko dijamanata pomalo je stresno, ali uspjet ćemo.”

Sigurno je reći da je oko pitanja pokrivanja lica podijeljeno mišljenje u posljednjih nekoliko mjeseci, i dok neki tvrde da se time krše ljudska prava, drugi maske sretno nose.