Saznajte što burna 1956. godina donosi Finskoj i ostatku svijeta

Zagreb, 20. rujna 2021. – Priča se nastavlja burne 1956. godine za Finsku kao i za ostatak svijeta. Finski predsjednik Urho Kekkonen započinje svoj prvi mandat istoga dana kad u Finskoj započinje generalni štrajk. Yrjö Ylitalo, vođa Šake, mora uvjeriti Kekkonena da su on i njegov tim i dalje spremni za akciju te da su nužni kako bi Kekkonen ostao na vlasti. Međutim, Šaka postupno doznaje za širi plan koji predstavlja opasnost i za Šaku i za cijelu Finsku.

Nakon prosvjeda u Poljskoj i Mađarskoj, planira se ustanak u Istočnoj Kareliji u Rusiji. Tajna organizacija po nazivu Braća gnjeva obučava borbene postrojbe i uz financijsku pomoć CIA-e nabavlja značajne količine oružja na međunarodnom tržištu. Helena napokon doznaje za majčinu sudbinu, no hoće li uspjeti spriječiti izbijanje krvavog sukoba na istočnoj granici Finske?

Scenaristice Kirsti i Katri Manninen, inače majka i kći, ponovno udružuju snage i donose gledateljima još jednu odličnu sezonu prepunu uzbuđenja. Vraćaju se i svi glavni članovi glumačke postave, među njima i Emmi Parviainen, Hannu-Pekka Björkman, Sampo Sarkola, Katja Küttner, Olavi Uusivirta i Jessica Grabowsky. Novo je lice ove sezone višestruko nagrađivani glumac Eero Ritala. Nastupio je u nekoliko finskih filmova i televizijskih serija. Među najnovijim filmovima Eera Ritale su Navika, Posljednji posao, Zemlja čuda, Distrakcije i Naglavce. Za svoju ulogu u dugometražnom filmu Fanatici, Ritala je nagrađen nagradom Jussi za najboljeg glumca, dok je 2019. godine dobio nagradu Golden Venla za svoju ulogu u TV seriji Onnela.

U glumačkoj postavi je i Tommi Korpela, jedan od najuglednijih finskih glumaca. Neke od njegovih najznačajnijih uloga one su u filmovima Muški posao, Pali anđeli i Distrakcije, za koju je nagrađen nagradom Jussi za najboljeg glumca. Korpela je glumio i u stranim filmovima, primjerice, u njemačkom igranom filmu Nosivost i u litavskom filmu Santa, za koji je Korpela na dodjeli litavskih filmskih nagrada bio nominiran za najboljeg glumca. U svojoj je karijeri Tommi šest puta osvajao nagrade za najboljeg glumca, uključujući i na Međunarodnom filmskom festivalu u Marrakeshu, Filmskom festivalu u Moskvi i na finskim filmskim nagradama Jussi.

Drugu sezonu serije Sjene premijerno prikazujemo na programu Epic Drama od četvrtka, 30. rujna, u 21:00 sat.

Za više informacija o programu Epic Drama, posjetite www.epicdrama.hr

Pratite nas na Facebooku: https://www.facebook.com/EpicDramaHR

Pratite nas na Instagramu: https://www.instagram.com/epicdramahr/