La Roche-Posay inovacija za trenutni umirujući učinak namjenjena oštećenoj i nadraženoj koži Cicaplast B5 od sada i u formi spreja!

Ljudi se često suočavaju s ozljedama i oštećenjima kože poput ogrebotina, uboda insekata, žuljeva, iritacija nakon medicinskih i kozmetčkih tretmana i mnogih drugih. Brend La Roche-Posay nudi rješenje u obliku novog Cicaplast B5 spreja, koji ima snažan učinak – obnavlja kožu i ublažava osjećaj neugode za samo sat vremena.[1]

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli La Roche-Posay International (@larocheposay)

Zagreb, 20. rujna 2021. – Posjekotine, ogrebotine, žuljevi, osjetljiva i nadražena koža problemi su koji ljude prate tijekom cijelog života, od najranijeg djetinjstva do treće dobi. Tradicionalni tretmani u obliku krema koje se direktno nanose nisu uvijek odgovarajuće rješenje, jer zahvaćeno područje može biti osjetljivo na dodir i teško dostupno, uz rizik bakterijske kontaminacije. Imajući na umu ove izazove, La Roche-Posay, dermokozmetički brend broj jedan u svijetu po preporuci dermatologa[2], predstavio je novi Cicaplast B5 sprej koji se jednostavno i lako nanosi, te trenutačno pruža olakšanje osjetljivoj i oštećenoj koži.

Radi se o spreju koji ne isušuje kožu i osmišljen je tako da poštuje ravnotežu  mikrobioma, kolonije mikroorganizama koji prirodno žive na koži i utječu na njenu obrambenu moć, jer istraživanja pokazuju da zdravi mikrobiom ubrzava proces zacjeljivanja, kontrolira upalne procese i smanjuje rizik od infekcije. 

Ovaj novitet posjeduje trenutno umirujući učinak, oslobađa od osjećaja boli i nelagode, a ujedno i obnavlja kožu. Klinički je dokazano da ublažava iritacije i fizičke znakove ozljede i da poboljšava funkciju kožne barijere za 53% u roku od samo sat vremena nakon nanošenja[3]. Također je utvrđeno da za samo 15 minuta smanjuje crvenilo za 24%, suhoću za 40% , a ljuštenja kože za 81%.[4]

#UVIJEKUZMENE – NEVIDLJIVA TEKSTURA I BESKONTAKTNA APLIKACIJA

Cicaplast B5 sprej ne sadrži alkohol niti sastojke koji isušuju kožu. Namijenjen je i djeci i odraslima, a zbog hipoalergenih svojstava pogodan je i za najosetljivije osobe. Lagane je teksture, potpuno nevidljiv, brzo se upija i ne ostavlja trag. Najveća prednost je to što se može nanijeti i na teško dostupna mjesta zahvaljujući pumpici koji ga raspršuje na velikoj površini. Aplikacijom bez dodira oštećene kože također se smanjuje rizik od infekcije.

S obzirom na širok raspon ozljeda i oštećenja kože koje uspješno tretira, trenutno olakašanje koje pruža i činjenici da je namijenjen za sve generacije, Cicaplast B5 sprej zajedno s umirujućom kremom Cicaplast Baume B5, koja je namijenjena za obnovu osjetljive kože nakon iritacija, predstavlja komplementarno rješenje i idealan je da postane sastavni dio svake kućne ljekarne. Osobito može biti omiljen majkama kao SOS rješenje za niz situacija – od pelenskog osipa i uboda insekata do ogrebotina koje su sastavni dio odrastanja svakog djeteta.

[1] Ispitano tevametrom, na prednjoj strani podlaktice 24 osoba, prije i sat vremena nakon skidanja
[2]https://www.aad.org/skinserious/infographics
[3] Testirano na 24 ispitanika na povredama podlaktice nakon 1,2 i 3 sata
[4] Testirano na 42 žene uzrasta od 24 do 63 godina sa hipersenzitivnom kožom