Iza nas je još jedan odličan vikend pun zabave, glazbe i druženja, a sve ujedinjeno pod imenom Festival Zlatne žice Slavonije, Požega 2023.

Ekipa iz Dyaca predstavila se sa pjesmom ‘Zaključane kapije’, iznimno autentičnog i snažnog zvuka.

Glazbu i tekst potpisuje Željko Zovko, dok je sve upakirano u odličan aranžman Bojana Šalamona Shalle.

Kako su dečki spomenuli ova pjesma nosi duboku emotivnu poruku, a ‘istražuje’ temu borbe protiv ogovaranja, predrasuda, neprijateljskih sila koje pokušavaju spriječiti našu slobodu izražavanja.

‘Sinoćnji nastup na Festivalu Zlatne Žice Slavonije u Požegi, ostati će urezan u našim srcima zauvijek. Bilo je to magično iskustvo dijeljenja naše nove pjesme ‘Zaključane kapije’ s publikom koja je strastveno podržavala svaki takt. Hvala vam svima na nevjerojatnoj atmosferi i ljubavi koju ste nam pružili’, poručuje ekipa iz Dyaca.

Ova glazbena priča ima svoj poseban jedinstveni vizualni identitet, a sve dolazi iz kreativne radionice redatelja Maria Šuline.
Sve je inspirirano, ali i ujedno obogaćeno kadrovima kultnog filma ‘Đuka Begović’, a kombinacija glazbe i samih kadrova, stvara nezaboravan doživljaj i za slušatelje, ali i gledatelje.

Kako zvuči nova glazbena avantura Dyaca, ‘Zaključane kapije’, najbolje je da poslušate i pogledate sami – https://youtu.be/1EPfLzbrnoo?si=IV4GmBnxCpfXiQzy , ali i na streaming servisima, Apple Music, Deezer, Spotify, Tidal i mnogim drugima…

Autor teksta: Željko Zovko

Autor glazbe: Željko Zovko

Autor aranžmana: Bojan Šalamon Shalla

Glazbeni producent: Bojan Šalamon Shalla