Koža tijekom noći regenerira stanice, a kako bi mogla obavljati ovaj ključni zadatak, nužna su dva preduvjeta: korištenje nemasnih preparata za njegu tijekom noći, ali i preparata koji će kožu „trenirati“ da samostalno stvara sebum tijekom noći i uspješno se čisti.

Korištenje masnih (noćnih) krema u potpunosti narušava prirodnu ravnotežu kože, jer masni sloj na površini kože daje lažnu informaciju receptorima da je na površini „sve u redu“, da je prisutna optimalna količina masnoće i upravo na temelju te pogrešne informacije koža prestaje samostalno proizvoditi sebum i samostalno se podmazivati te postaje ovisna o masnoći izvana. S druge strane, masni sloj kreme na površini onemogućava čišćenje, odnosno izlučivanje toksina tijekom noći, jer su pore „zatvorene“ kremom. Upravo je zbog toga Dr. Hauschka ove godine ponovo istaknuo nužnost nemasne noćne njege i predstavio revolucionarnu noćnu njegu, neopterećenu uljima, u još jednom ekskluzivnom preparatu. Zahvaljujući nemasnoj formuli kojoj je osnovni element voda, Dr. Hauschka proizvodi namijenjeni noćnoj njezi potiču prirodnu aktivnost i unutarnji ritam kože, čineći je čvrstom, vitalnom i osvježenom.

Nemasna noćna rutina

Zdrava koža je prirodno dovoljno snažna da pokrene vlastite unutarnje procese za obnovu, hidrataciju i zaštitu kože. Ali utjecaji iz okoliša i stres mogu izbaciti kožu iz ravnoteže, čime ona postaje sklona suhoći, pretjeranoj masnoći ili crvenilu. Tijekom dana hidratantna krema za lice može pomoći u zaštiti od vanjskih utjecaja. No period noći je ipak vrijeme kada koži treba dopustiti da diše i osloboditi je nanošenja dodatnih vanjskih masnoća te je potaknuti na vlastitu regeneraciju. Takva rutina omogućuje koži eliminiranje metaboličkog otpada i potiče obnovu. Kremasti i masni proizvodi za kožu samo bi usporili te procese i uznemirili ritam kože. Po tome su Dr. Hauschka proizvodi za osnovnu noćnu njegu upravo jedinstveni, nemasni su te se baziraju na biljnim esencijama i vodi koje stimuliraju i obnavljaju kožu, a istovremeno se brzo i jednostavno upijaju te potiču prirodne procese u koži. Revolucionarni novi proizvod iz linije Dr. Hauschka je Noćni serum koji nam donosi snagu jabuke koja potiče samoregulaciju kože i njenu obnovu tijekom noći. Konačni rezultat ujutro je čvrsta, svježa i ružičasta koža.

3 koraka noćne njege

Baš kao i kod dnevne njege, Dr. Hauschka je razvio noćnu njegu u tri koraka. Nakon što uvečer očistite i tonirate kožu, nanesite Dr. Hauschka Noćni serum kako biste ju revitalizirali. Dok mi spavamo, proizvodi za noćnu njegu rade punim intenzitetom te potiču kožu na obnovu i revitalizaciju. Prate je na njenom noćnom putovanju i pomažu joj da novi dan dočeka osvježena i čvrsta. Ljekovite biljke poput bjelodana, nevena, hamamelisa, divljeg kestena, jabuke i ruže stimuliraju prirodne funkcije kože i potiču njene procese obnove.

Osvježavajuća i učvršćujuća osnovna noćna njega u 3 koraka: 1. korak – Čišćenje, 2.korak – Toniranje, 3.korak – Revitalizacija

1.Čišćenje kože

Prvi korak u noćnoj rutini iznimno je važan kako bi kožu očistili od šminke, znoja i nečistoća koji su se tijekom dana na njoj nakupili.

Nježno odstranjivanje šminke

Umirujuće mlijeko za čišćenje uklanja nečistoću i šminku te njeguje kožu. Nježna emulzija priprema kožu za daljnju njegu koja uključuje toniziranje i zaštitu. Kompozicija s bjelodanom, jojobinim i bademovim uljem zadržava prirodni zaštitni sloj hidrolipida na koži.

Dr. Hauschka Mlijeko za čišćenje dolazi u pakiranju od 145 mililitara po cijeni od 158,65 Kn

Dubinsko čišćenje kože

Krema za čišćenje čisti i osvježava kožu. Kompozicija s nevenom, kamilicom, gospinom travom, bjelodanom i bademom nježno revitalizira i čisti kožu. Pore na koži djeluju sitnije. Zahvaljujući ugodno kremastom bademovom brašnu, dragocjeni ekstrakti ljekovitih biljaka izravno oslobađaju svoju snagu kojom čiste i njeguju kožu. Važno – Krema se utapkava na mokru kožu, a ne trlja. Cilj je stvoriti vakuum kako bi se iščistile pore.

Dr. Hauschka Krema za čišćenje dolazi u pakiranju od 50 mililitara po cijeni od 90,55 Kn

2.Toniranje kože za bolje poticanje revitalizacije

Dr. Hauschka Tonik za lice nježno potiče prirodne procese u koži koji ju obnavljaju i čine ju zdravom i sjajnom. Tonik za lice je idealni način za njegu normalne, suhe, osjetljive i umorne kože s nemasnom osnovnom njegom. Stvoren je od hamamelisa i bjelodana kako bi aktivirao metabolizam kože, osnažio ju energijom i svježinom, uravnotežio vlažnost i potaknuo revitalizaciju.

Dr. Hauschka Tonik za lice dolazi u pakiranju od 100 mililitara po cijeni od 154,80 Kn

Regulirajući tonik specijal za čišći ten

Tonik za lice specijal – regulirajući je tonik i savršen dodatak nemasnoj njezi masne, nečiste i crvene kože. Bjelodan, neven i dragoljub reguliraju pretjerano lučenje masnoće i umiruju crvenilo i iritacije.

Dr. Hauschka Tonik za lice specijal dostupan je u pakiraju od 100 ml po cijeni od 167,00 Kn

Savjet više – Oba Dr. Hauschka Tonika za lice mogu se koristiti i kao losioni poslije brijanja za muškarce.

3.Revitalizirajuća i stimulirajuća noćna njega za sva stanja kože

hauska-serum

NOVO – Dr. Hauschka Noćni serum

Nakon čišćenja i toniranja, posljednji korak u nemasnoj noćnoj njezi je revolucionaran novi proizvod, Dr. Hauschka Noćni serum, koji je prikladan za sva stanja kože jer pruža revitalizaciju tijekom noći. Kao potpuno novi koncept osnovne noćne njege, Dr. Hauschka Noćni serum dodatno stimulira kožu čime se nastavlja na već prokušanu nemasnu noćnu rutinu. On uvodi kožu u njene noćne aktivnosti, potiče njen prirodni ritam. Tijekom noći potiče regeneracijske procese obnove zbog čega je ujutro koža sjajna, puna života i svježine. Preporučuje se za njegu kože do 40-te godine.

Dr. Hauschka Noćni serum u pakiranju od 25 ml dostupan je po cijeni od 207,90 Kn

Hidratantna njega za toniranje zrele kože

Nemasni Dr. Hauschka Regenerativni serum pruža koži dodatnu, pojačanu njegu tijekom dana i noći. Njegova formula sadrži vlagom bogati ekstrakt dunjinih sjemenki, crvenu djetelinu, kalanhoa i med od cvjetova djeteline. Regenerativni serum vlaži, jača i izglađuje fine bore koje nastaju zbog suhoće kože. Osjetljiva koža je umirena, crvenilo je smanjeno, a pore su ublažene, zbog čega koža dobiva zdravi sjaj. Zahvaljujući svojoj mirisnoj kompoziciji, Regenerativni serum je i prava poslastica za osjetila. Voćne i cvjetne note isprepliću se s mirisom finog baršunastog drveta. U dnevnoj rutini on je podloga za dnevnu kremu.

Dr. Hauschka Regenerativni serum dostupan je u pakiranju od 30 ml po cijeni od 350,45 Kn