Dr. Oetker Vitalis istraživanje od Hendala: Hrvati žele ukusan i zdrav doručak koji je lako pripremiti.

vitKažu da je doručak najvažniji obrok u danu. O doručku ovisi energija kojom ćemo krenuti u izazove s kojima se svakodnevno susrećemo. U reprezentativnoj anketi koju je proveo Hendal vezano za Dr. Oetker Vitalis müsle, 84% ispitanika redovito doručkuje. Od toga gotovo 58% ispitanika doručkuje svaki dan. Za razliku od nas, prema sličnom istraživanju koje je nedavno provedeno i u Sloveniji, susjedi Slovenci doručak rjeđe uvrštavaju u svoju svakodnevnu rutinu te tako njih 44,3% doručkuje svaki dan. Kada je riječ o tako važnom dijelu života, svi imaju isti cilj: odabrati najbolje za sebe.

Navike se ne mijenjaju tako lako, no zdravlje je ipak izrazito važno

Ni Hrvati ni Slovenci nisu skloni mijenjanju svoje dnevne rutine što se doručka tiče. No, u susjednoj Sloveniji 6% više ispitanika želi svoj doručak učiniti zdravijim. Ta je želja posebno izražena kod mlađih ispitanika u dobi od 15 do 34 godine. Užurbani život današnjice nešto je što muči stanovnike i Hrvatske i Slovenije i zauzima visoko treće mjesto po pitanju promjene navika. S obzirom na ekonomski ipak stabilniju situaciju Slovenije, postotak ispitanika koji žele doručkovati u miru iznosi 18,5% dok je u Hrvatskoj ta brojka ipak nešto manja, 11,4%.

Što Hrvati zapravo doručkuju?

Ako upitate Hrvate što najviše vole doručkovati, njih čak 30,1% reći će vam da su to mliječni proizvodi. Sendviče doručkuje 27% ispitanika i oni se puno manje konzumiraju u Sjevernoj Hrvatskoj nego u ostalim regijama, ali i puno više među mladima u dobi od 15 do 24 nego u ostalim dobnim skupinama. Peciva za doručak često jede 21,3% ispitanika i od toga najviše otpada na studente. Müsle i žitarice doručkuje ukupno 15,2% Hrvata i to većinom mladi u dobi od 15 do 34 godine.

Volimo müsli

Müsli se konzumiraju u čak 54% kućanstava u Hrvatskoj, dok se taj postotak u Sloveniji penje na visokih 66,2%. Konzumiraju se najviše 2-3 puta tjedno, no u svakom četvrtom kućanstvu müsli se konzumiraju jednom dnevno ili čak češće. Konzumacija müslija najzastupljenija je u Zagrebu, Sjevernoj Hrvatskoj i Slavoniji, većinom kod mlađe populacije – 25 do 34 godine.

Hrvati preferiraju jednostavnije

Kada govorimo o glavnim razlozima zbog kojih se müsli konzumiraju, činjenica da ih je iznimno brzo i lako pripremiti, definitivno prednjači pred svime. Ostali razlozi zbog kojih se müsli konzumiraju iznad prosjeka su ti što su iznimno ukusni i zdravi. Prema Hendalu, Dr. Oetker Vitalis müsli brand najkonzumiraniji je müsli brand i u Hrvatskoj i u Sloveniji. Čak 34,1% ispitanika u Hrvatskoj i 24,6% ispitanika u Sloveniji, kada bira müsli, bira Dr. Oetker Vitalis.

Zakoračite u dan puni energije s Vitalisom

Dr. Oetker Vitalis Crunchy Cranola Müsli hrskav su užitak za svaki trenutak! Ukusne i hrskave granole od integralnih zobenih pahuljica u tri omiljene kombinacije okusa idealne su za sve koji uživaju u životu i puni su energije. Tri nove kombinacije okusa Crunchy Granola Müsla s hrskavim granolama nezamjenjive su za savršen početak dana. Crunchy start s medom, Fruity morning sa sočnim voćem i zamamni Choco-Banana pleasure s komadićima čokolade i banane pružaju hrskavi doživljaj u svakom trenutku i energiju za aktivan dan.