Od globalnih pandemija do bijesnih šumskih požara, puno toga se događa u svijetu upravo sada. Isto se može reći i za Australiju, gdje je jugoistočnu regiju pogodila rijetka zimska eksplozija.
Područja uključujući Novi Južni Wales doživjela su nezapamćene vjetrove i najniže temperature u zadnjih 40 godina, a očekuje se da će ovakva šokantna prognoza trajati cijeli vikend.
Snijeg se nastanio u nekim područja 300m nadmorske visine prvi put u 15 godina, otud su nastale nevjerojatne snimke Australije koja sada izgleda poput zimske zemlje čuda.

Brojni gradovi probudili su se u subotu (22. kolovoza) ujutro i svjedočili nevjerojatnom krajoliku, uključujući Katoombu, Blackheath i Oberon.

I dok se možemo diviti snježnoj čaroliji, također postoji i onda druga strana ne tako lijepa pa tako možemo vidjeti na pristiglim fotografijama klokana kako se bori sa hladnoćom i snijegom, mnogi stanovnici se bore sa neočekivanom hladnoćom ostavljajući pećnice upaljene kako bi ugrijali kuću jer nemaju ugrađene izolacije obzirom na uobičajenu temperaturu u zemlji.

Lokalne vlasti su poslale niz upozorenja o opasnostima od mećave i lavine, dok je ovčarima poručeno da štite svoju stoku.
Što se tiče svih koji su se nadali da će ovu prognozu najbolje iskoristiti i otići na snowboarding ili skijanje, nemojte se nadati, jer je većina odmarališta zatvorena zbog Covida.
Baš kao i kod ‘lockdowna’, stanovnicima se savjetuje da ostanu kod kuće i pričekaju da sve prođe.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

An Antarctic blast has rolled across Victoria, with snow falling in several areas and Melbourne lashed by icy gusts and rain. #9News

Objavu dijeli 9 News Melbourne (@9newsmelbourne)