U ovom prilogu donosim vam dio modne bajke naše prekrasne i uvijek kreativne Matilde Juroš. Modeli nosivi u svakoj prilici, bilo za dnevne šetnje do grada u kombinaciji sa ravnim udobnim sandalama ili večernje izlaske gdje sve valja podignuti lijepim cipelama na visoku petu. Matildu sam upoznala preko interneta prije nekoliko godina, i iako sam imala osjećaj da ju znam i puno duže, naše „on-line“ prijateljstvo pretvorile smo u realan događaj. Danas se volimo zvati „sestre“ jer smo toliko slične da svim našim zajedničkim prijateljima mamimo osmijehe kad nas vide skupa.

Donosim kratku i slatku priču o njoj i još veselih slika sa modnog snimanja za njezin „Matilyes“ dizajn.

Ana: Tko je zapravo Matilda Juroš?

Matilda Juroš je zapravo sve ono što nikad ne bi rekli na prvu. Matilda je zapravo obična cura koja svoj život iz dana u dan kreira na drugačiji način i često za sebe u modnom smislu kažem da imam stil „bogate beskućnice“. Na prvom mjestu u životu stavljam ljubav, a ne drugo mjesto dolazi sve ostalo: obitelj, prijatelji i moda. Ljubav je u biti moja pokretačka i stvaralačka snaga.

matilda

Ana: U nazivu tvog brenda nailazimo na pozitivno „da“ (eng. Yes), jesi li općenito u životu pozitivac?

Veliki sam pozitivac i u životu me pokreću ljubav i pozitivne misli, moj voljeni suprug i dragi prijatelji, kada se oboružaš tako dobrim ljudima, nema šanse da do mene dođe bilo kakva negativa koja bi DA pretvorila u NE.

matilda2

Ana: Pratim te na Instagramu i Facebooku i osim tvog savršenog stila vidim da si se odnedavno upustila u dizajnerske vode. Ispričaj nam kako se rodila ideja za brand Matilyes i kako je sve počelo?

Počelo je slučajno, napravila sam haljinu Dora po curici koju volim najviše. Haljina je na botune i zvijezde – botuni za sreću, zvijezde za želje. Nije prošlo ni pola ure od objavljivanja na Instagramu i javila mi se Ruskinja i pitala di sam to nabavila? Rekla sam joj da ja to sama sebi radim i ona je naručila 5 haljina Dora u drugim bojama, tako je sve krenulo…..

matilda3

Ana: Od kuda hrabrost i inspiracija za pokretanje vlastite modne priče?

Biti ću apsolutno iskrena, moja jedina stvaralačka i mentalna snaga pa tako i inspiracija dolaze iz iskrene ljubavi koju posjedujem, poklanjam i primam nazad. Vjerujem da moja djela zrače ljubav koju su prepoznale moje vjerne klijentice već nakon plasiranja prvih modela koji su se nevjerojatnom brzinom rasprodali tako da sada ponosno mogu reći da se moja djela nose po raznim dijelovima svijeta i zahvaljujem svima što me prepoznaju i podržavaju.

matilda4

Ana: Znamo da većina dizajnera uvijek kaže da im je svaki njihov komad koji proizvedu posebno drag i da ne mogu izdvojiti niti jedan. Ipak imaš li ti neki koji bi izdvojila?

Ja volim sve što napravim, moja roba dobija imena po ljudima koje volim, koji mi znače. Najdraži mi je plavi kaput sa bijelim biserima, jer je poseban, ali ja sam kao Alisa u zemlji čudesa, svaki dan sam ili djevojčica, žena ili koketa, ja mislim da ja moda nešto sa čim se rodite i da se stil ne kupuje, igra je to sa bojama i materijalima, tako i kod mene …..

matilda5

Ana: Imam dojam da su u zadnje vrijeme svi „poludjeli“ za oslikanim parka jaknama, oslikavaš li ih sama ili to netko radi za tebe?

Za mene radi tim ljudi. Ideje su moje i sve moje oko mora proći, svakom komadu sam predana, a parka jakne oslikava Vera. Završila je umjetničku akademiju i odlična je umjetnica.

matilda6

Ana: Fashion week, vidiš li se u budućnosti kako predstavljaš svoju kolekciju na pisti?

Iskreno nemam želju za revijama, iako zašto ne? Imam želju da pošto uistinu imam prelijepe prijateljice napravimo nešto na svjetskoj razini, I da one uvijek budu te koje će prve nositi moje kreacije, ako treba i na pisti…ali doznati ćete na vrijeme.

Ana: Koji ti je najdraži dizajnerski komad koji posjeduješ i gdje kupuješ dizajnersku odjeću/obuću?

Najdraži mi je Lanvin kaput star 8 godina, tako muški, a tako ženski i jako volim Marchesa Notte haljine. Odjeću kupujem na putovanjima, i online na myTheresi, Net a Porte, ali i u Zari i H&M-u. Znači ako mi se svidi nešto i od 30 kn, nosim to. Volim kombinacije svile sa pletivom i masivnim kaputima, a ljeti šorc i muške košulje, to sam nekako totalno ja…

Ana: Koji je najbolji modni savjet koji si dobila? Slijediš li ga?

Ostani svoja! Moda se mijenja, stil ostaje – dao mi ga je moj prijatelj Josip i slijedim ga. On je moj veliki pokretač, moja snaga, a moje prijateljice ti i Željana inspiracija, i prekrasna Jelena Rozga.

Ana: Postoji li neko mjesto gdje se najbolje osjećaš?

Naravno, to će uvijek biti mjesto gdje su moji najdraži, moja obitelj, tamo gdje su zagrljaji uvijek topliji, tamo gdje mi nitko ne brani da kreiram svoja djela i život onako kako ja to želim, tamo gdje su sve moje misli usmjerene na ljubav, ima li išta bolje od toga?

Ana: Kakvi su ti planovi za budućnost i planiraš li širiti svoj brend?

Da, i to na neobičan način jer ja po ničemu nisam obična, ali to će sve doći, dobila sam jako puno ponuda, pa sam i ja fascinirana, pitam se zašto su svi zapeli? Možda jer me ljudi koje volim inspiriraju i potiču. Oni su moj vjetar u leđa.

Ana: Djeluješ kao snažna i pozitivna žena, mora da si osim što si puna ljubavi prema drugima, okružena i takvim ljudima. Hoćeš li izdvojiti nekoga?

Hoću, tebe, Željanu, Ninu i nećakinju Doru – to su moje žene, moja ljubav i inspiracija. Moja mama koja je zaslužna za ono najvažnije u cijeloj priči, napravila je čovjeka od mene.

matilda7

Ana: Top 5 instagram profila koje slijediš i zašto?

Sljedim Mirelu Forić, Anu Kramarić, Ljupku Gojić, Natashu Goldeberg, Miru Dumu, volim vašu igru sa modom i volim kako to predstavite, za vas je to sve zabava.

matilda8

Ana: Hoćeš li dati neki savjet našim čitateljicama?

Normalno. Svaki tvoj pokret ogledalo je duše, sve se može promijeniti ali srce nikada, budi ono što jesi jer takav si ovom svijetu najbolji. I nikad, ali baš nikad ne gubite nadu, ona uvijek čeka na kantunu, budite lijepe i dobrog srce i biti ćete sretne, sve vas volim i ljubim – čak i one koji me možda ne podnose.

matilda9Intervju pripremila Ana Kramarić.

Autor fotografija: Maro Srezović
Sva prava pripadaju autoru. Zabranjeno korištenje fotografija bez izričitog pisanog odobrenja autora.