Nije svaka ljubavna veza onakva kakva bi trebala biti. Ukoliko je jedan od partnera nezreli, neiskusan ili želi drugačije stvari, veza često može otići u krivom smjeru. Ako ste već neko vrijeme sa svojim partnerom i niste sigurni kamo to vodi, evo kako provjeriti radi li se o zreloj vezi koja ima dugu i blistavu budućnost ili je možda vrijeme za preispitati se.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli JOSEFINE H. J (@josefinehj)

Uživate više u partnerovoj duši nego tijelu

U prijevodu, imate želju i potrebu za konekciju na dubljem nivou, a ne samo požudu i fizičku strast.

Rastete zajedno

Zrela veza je ona u kojoj jedan drugog potičete da budete još bolji i razvijate se kao individue, ali i kao par. Tako znate da postoje i loši dani te ne dopuštate da oni utječu na vašu vezu.

Razumni ste

Znate da izraz ljubavi nije cjelodnevno dopisivanje i slanje slatkih poruka i fotografija. Postoji vrijeme za vašu ljubav, ali i za posao i druge stvari te dobro upravljate vremenom i svim obavezama.

Realni ste

Znate da ljubav iz filmova i serija gotova da ne postoji u stvarnom životu pa stoga ni ne težite tome u svojoj vezi. Stvarate vlastita pravila i uživate u zdravim odnosima i vezi koja oboma odgovara.

Vjerujete jedan drugome

Društvene mreže veliki su izazov za svaku vezu, a kao zreli par svjesni ste da ne morate svakodnevno provjeravati profil svoga partnera. Vjerujete im da znaju granice online komunikacije koje ne štete vašoj vezi.

Ne uspoređujete se

Kao što mame ne mogu odoljeti od uspoređivanja djece, tako ni parovi od uspoređivanja s drugim parovima. Kao da postoji tajno natjecanje tko se više voli, a to ne biste trebali raditi. Svaki par ljubav pokazuje na svoj način jer je i svaka osoba drugačija.

Planirate oprezno

Ne stvarate nerealne planove ili dogovore koje nikada nećete održati. Svjesni ste da, ako planirate medeni mjesec da prvo morate zaraditi novce, organizirati godišnji i slično. Zreli parovi u obzir uzimaju sve okolnosti i obaveze kod planiranja bilo čega.

Učite iz pogrešaka

I zreli parovi imaju svoje ‘nezrele’ dane i pogrješe, posvađaju se i slično. No, iz toga uče i drugi put ne ponavljaju grešku niti se u svađama ne dotiču stalno istih stvari.