„Ova je knjiga poziv na odmor. Moramo početi cijeniti odmor, odobravati ga, hvaliti…Odmor nije luksuz, on je potreba. Odmor je bitan. No što je zapravo odmor?“

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Planetopija publisher-bookshop (@planetopijahr)

Test odmora, globalno istraživanje provedeno na 18 000 ljudi iz 135 zemalja iznjedrilo je zanimljive, ali i važne rezultate o tome kako se odmaramo. Jedna od pokretačica tog istraživanja, psihologinja i nagrađivana autorica Claudia Hammond pomno je istražila 10 najpopularnijih načina odmaranja kako bi otkrila da li ih i kako znanost podupire. U ovoj istodobno poučnoj i zabavnoj knjizi ona donosi znanost koja stoji iza naših odabira nudeći nam pritom uvide i znanje kako bismo i sami mogli pronaći svoj najbolji recept za odmor i unijeli u svoj život toliko nužnu ravnotežu.

Imajući na umu da je čitanje u ovom istraživanju završilo na prvom mjestu, kao aktivnost koja nas najviše odmara, već ćete samim čitanjem ove knjige unijeti više odmora u svoj život!

Nadam se da ću vas potaknuti da ponovno razmislite o odmoru i njegovu mjestu u vašem životu. Voljela bih da svaki pojedini čitatelj, kad pročita knjigu dobije recept ili počne razmišljati na nov način o tome kako najbolje iskoristiti svoje vrijeme.“

Claudia Hammond je nagrađivana autorica i predavačica te je gostujuća profesorica na University of Sussex, a u Velikoj Britaniji najpoznatija je kao voditeljica raznih radio i TV-emisija i podcasta u kojima se, kao i u svojim predavanjima i knjigama, bavi načinima na koje nam znanstvena istraživanja i otkrića s područja psihologije i medicine mogu unaprijediti svakodnevni život. Za BBC vodi nekoliko emisija o mentalnom zdravlju, drži predavanja o psihologiji diljem svijeta i često vodi javna događanja s temama iz psihologije, medicine i znanosti. Dobitnica je mnogih nagrada, između ostalog i Predsjedničke medalje za doprinos razumijevanja psihologije u društvu. Autorica je knjiga Mind Over Money, Time Warped (za koju je dobila nagradu Britanskog društva psihologa za najbolju knjigu u kategoriji popularne znanosti) i Emotional Rollercoaster.

Prijevod: Jasna Dokmanović
Cijena 139,00 kn
Planetopija, srpanj 2022.