Predstavljena nova linija proizvoda Neovadiol nadomjesni kompleks

Vichy, poznati brend i pionir na području kozmetike namijenjene ženama u menopauzi, na jučerašnjoj je konferenciji za medije u Atelijeru Meštrović, premijerno predstavio novu liniju proizvoda  Neovadiol – nadomjesni kompleks.

vichy5

Posljednja inovacija – nadomjesna kozmetika, rezultat je 14-godišnjeg istraživanja utjecaja menopauze na kožu i brojnih kliničkih studija u kojima su provjeravali učinkovitost djelovanja nadomjesnog kompleksa na kožu u menopauzi. Nadomjesna kozmetika obnavlja mladenački izgled kože i djeluje na tri vidljive posljedice menopauze na koži: osjećaj gustoće, preoblikovane crte lica i blistavost tena.

vichy4

Vesna Manestar, direktorica marketinga Vichya prestavila je okupljenima nadomjesni kompleks Neovadiol koji uz dva proizvoda u obliku napredne obnavljajuće dnevne njege i naprednog obnavljajućeg koncentrata, koži vraća mladenački sjaj.
vesnaNakon 50. godine, djelovanje hormona je usporeno, a moguće su nuspojave poput napadaja vrućine, nesanice i laganog povećavanja tjelesne težine. Unatoč promjenama žene i dalje žive dinamično, pa je tako Vesna Manestar istaknula: „Vrijeme menopauze je vrijeme kad nema pauze!“. A za očuvanje mladenačke kože, Manestar je okupljenima predstavila aktivne sastojke nadomjesnog kozmetičkog kompleksa:

•  PRO-XYLANE: ključni aktivni sastojak linije proizvoda Neovadiol, sada u većoj koncentraciji. Dokazano djeluje na čvrstoću kože, debljinu epidermisa, ujednačenost kože i smanjenje pigmentacijskih mrlja.
•  HYDROVANCE + HEPES: djeluju na hidratiziranje i teksturu kože.
HEDOINE: derivat jasmonske kiseline koji pospješuje proizvodnju lipida kojima ponovno opskrbljuje kožu.
•  REMINERALIZACIJSKA VODA VICHY: potiče obnavljanje i jačanje kože te njezino opskrbljivanje mineralima.

Za stručni i edukativni dio pobrinule su  prim. dr. Sanja Gregurić, specijalist dermatovenerolog koja je održala stručno predavanje o načinima starenja kože tijekom menopauze, dok je dr. sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistkinja otkrila zašto pro-age prehrana privlači sve više pažnje posljednjih godina te kako sa hranom kompenzirati usporeno djelovanje hormona u menopauzi.

U svojoj prezentaciji prim. dr. Gregurić dala je poseban naglasak na čimbenike koji utječu na starenje kože u menopauzi, promjene u djelovanju hormona na naše tijelo i kožu te se posebno osvrnula na djelovanje hormona DHEA – hormona mladosti i na koji način možemo kompenzirati njegov nedostatak. Prim. dr.Gregurić je tom prilikom izjavila: „Osim vanjskih čimbenika jednako utječu i hormonalni pad u organizmu koji usporava i metaboličke procese i regeneraciju kože. Hormonalni ciklus je genski determiniran.  To znači da pad hormona počinje puno prije same menopauze, osobito je nagao nakon nastupanja menopauze. Činjenica je pak, da životni stil može utjecati na ubrzavanje pada hormona, pa se i  znakovi hormonalnog pada sve češće vide i u mlađim dobnim skupinama – češće kod žena. Hormoni nisu samo promotori mladosti (dakle odgovorni za ovulaciju, menstruaciju, stvaranje kolagena – obnova svih tkiva), već određuju i metaboličke procese u organizmu, najčešće ih usporavajući .Posljedice toga su usporavanje metabolizma i promjena rasporeda masnih naslaga, promjena boje i kvalitete kože, suha kosa i nokti, prorijeđivanje kose”.
Prim.Dr. Gregurić dala je zanimljiv pogled na hormon mladosti ili hormon DHEA kojeg proizvodi kora nadbubrežne žlijezde – intenzivno do 20-ih godina, nakon toga razina DHEA značajno opada. Gregurić je istaknula: „Njegov nedostatak primjećujemo kao suhoću kože i noktiju, nepotpuno zacijeljivanje, probleme s koncentracijom i pamćenjem, debljanje te pad libida. DHEA možemo nadoknaditi bioidentičnim pripravkom međutim pretjerano debljanje ili mršavljenje, prehrana siromašna životinjskim mastima nepovoljno utječe na razine kolestrola koji je neophodan za sintezu DHEA. Također, u kliničkim studijama dokazano je i klinički učinkovito djelovanje DHEA i u lokalnoj primjeni – u smislu pomlađivanja kože što je rezultat i njegovog direktnog djelovanja i estrogene stimulacije.”

darijaDr. Vranešić Bender istaknula je kako pravilan odabir hrane može imati brojne pozitivne učinke na hormonsku ravnotežu i brojne druge segmente zdravlja žene u razdoblju menopause ten am je ukratko navela glavne utrijente za pro age: „Dvije trećine prehrane bi trebale biti biljnog porijekla sa obiljem voća, povrća, žitarica, sjemenki, orašastih plodova. To bi bili izvori biljnih kemikalija koje ne nalazimo nigdje drugdje već  u tim izvorima, vrijedne masnoće primjerice omega 3 masne kiseline koje ćemo naći u ribi, plodovima mora, sjemenkama, orašastim plodovima, raznim biljnim uljima. Jedan manji dio bi trebale činiti namirnice životinjskog porijekla i to samo jedna trećina koja bi uključivala nemasno meso, ribu …“.

Neovadiol napredna obnavljajuća njega: 256,12 HRK
Neovadiol napredni obnavljajući koncentrat: 273,12 HRK

Ana Mišić

Midas

Ostavite komentar