01. svibnja 2024. – Gotovo 25 tisuća ljubimaca okupilo se ovog vikenda na Svjetskoj izložbi pasa na Velesajmu, čiji je dio bila i Purina, globalni predvodnik u proizvodnji hrane za kućne ljubimce. S obzirom na predanost zdravlju i dobrobiti kućnih ljubimaca, Purina se udružila s Veterinarskim fakultetom i Sveučilištem u Zagrebu te su na Velesajmu organizirali veterinarsku službu za sve ljubimce.

U sklopu veterinarske službe, na raspolaganju su bili veterinarski stručnjaci koji su pružili pomoć krznenim prijateljima kojima je bila potrebna intervencija poput pružanja vode i hrane te briga o manjim ozljedama.

Naša predanost brizi za ljubimce ne završava samo našim proizvodima. Želimo biti izvor pouzdanih informacija i podrške vlasnicima u svakom koraku njihove skrbi za ljubimce, a to smo uspjeli dokazati veterinarskom službom koja je u ova četiri dana pomogla mnogim sretnim ljubimcima. Svjesni smo izazova s kojima se ljubimci mogu susresti na ovako velikim okupljanjima stoga smo se udružili s Veterinarskim fakultetom i Sveučilištem u Zagrebu kako bismo zajedničkim snagama pružili pomoć koja im je potrebna”, rekla je Petra Tomljenović, Group Brand Manager for South East Europe Purina.

Osim veterinarske službe na Velesajmu, Purina je osigurala breeder connect kutak za druženje uzgajivača s vlasnicima ljubimaca u Varaždinu, na specijalnim izložbama za pasmine engleski buldog, rodezijski gonič i dalmatinski pas, također u sklopu Svjetske izložbe pasa. Bila je to prilika za povezivanje i edukaciju o prednostima pravilne prehrane za kućne ljubimce.