Zašto nikad ne biste trebali sjediti prekriženih nogu?

Prekrižene noge vrlo je česta poza kod žena kad sjede, mnoge od nas to rade automatski. Ovaj je položaj elegantan, ženstven i seksi, ali nije zdrav.

Navikli smo prekrižiti noge bez razmišljanja, ali mnoge žene ne znaju da to može imati ozbiljne posljedice po naše zdravlje.

Iako žene izgledaju privlačno prekriženih nogu, evo što se može dogoditi vašem tijelu ako previše vremena provedete s jednom nogom prekriženom preko druge noge:

  • Održavanje određenog položaja satima može dovesti do stanja koje se naziva paraliza peronealnog živca. To se može dogoditi i ako duže vrijeme sjedite u istom položaju. Ispada da je položaj koji najvjerojatnije uzrokuje paralizu peronealnog živca položaj prekriženih nogu. Razne studije su u 2010. godini dokazale da kada dugo sjedite prekriženih nogu krvni tlak u vašem tijelu raste. Čak i ako nemate problema s krvnim tlakom, izbjegavanje sjedenja u tom položaju može vam pomoći živjeti zdravijim životom i spriječiti daljnje poremećaje cirkulacije.
  • Ovaj položaj može dovesti i do neravnoteže zdjelice. Produljeni položaj prekriženih nogu uzrokuje kraći unutarnji bedreni mišić, a duži vanjski bedreni mišić, također povećava rizik da se zglobovi pomaknu van normalnog položaja.
  • Navika sjedenja prekriženih nogu povećava šanse za razvoj proširenih vena. Iako su vaši geni najveći faktor doprinosa varikoznim venama, učestali položaj prekriženih nogu mogu dovesti do upale komprimiranih vena. U krvnim žilama postoje sitni ventili koji sprečavaju protok krvi u krivom smjeru. Kada su vam prekrižene noge, pritisak na vene povećava se i ometa vaš protok krvi, uzrokujući da se žile suže i oslabe i omogućuju povratni protok krvi. To može uzrokovati nabrekle vene.

Konačno, istraživanje je pokazalo da sjedenje s prekriženim nogama dulje od tri sata dnevno može rezultirati da osoba razvije neispravno držanje, bolove u donjem dijelu leđa i vratu te nelagodu u bokovima.

 

View this post on Instagram

 

Morning #coffee @best__outfits__ ☕️🖤 #beautiful 📸 @joanavaz_ ✔️

A post shared by The_most_stylish_ (@the_most_stylish__) on

Izvor: Cover Style

Midas Widget

Ostavite komentar