7. svibnja 2024. – Treći Dadathlon festival koji se tijekom vikenda održao u Puntu na otoku Krku, imao je rekordnu posjećenost. Obiteljsko događanje namijenjeno povezivanju očeva i njihove djece kroz sport i zabavu posjetilo je više od dvije tisuće ljudi.

Samo je subotnja utrka tata i djece uz more, duga tri kilometra, imala sedamsto sudionika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Thomas Pickelner (@pickelner)

Radost na ozarenim licima, uzbuđenje, adrenalin i na kraju ponos i osjećaj velikog uspjeha! Takve su se emocije ovog vikenda ispreplitale među morem plavih majica pod velikim crvenim startnim lukom sa znakom ‘Dadathlon’ u Puntu. Prije nekoliko godina Daddyhood Europe nije mogao niti zamisliti da će njegova ideja o utrci za tate i djecu naići na takav entuzijazam među očevima, majkama, djecom i širom zajednicom! Prizor je bio nevjerojatan! Uz očeve koji su trčali, mala su djeca bila u kolicima, na romobilima i biciklima, a mnoga su starija dječica pokušavala prvi put u životu pretrčati tako dugačku dionicu. Mame su ih bodrile, a neke i trčale uz njih. Bilo je tu i hrabrih tata koji su trčali i s po četvero djece, kao i onih koji su nakon prvih pedeset metara na svoja leđa natovarili i djecu i romobile. Svi su na kraju nagrađeni odličjima i darovima“, kazao je Marino Manzoni, predsjednik udruge Daddyhood Croatia.

U programu Dadathlon festivala sudjelovalo je čak 20 udruga, klubova i drugih organizacija s područja Krka, Rijeke i okolice. Posjetitelji su se mogli uključiti u mnoštvo edukativnih, zabavnih, kreativnih i rekreativnih aktivnosti. Uistinu je za svakoga bilo ponešto – od robotike i znanstvenih pokusa do baleta i streličarstva.

Posebnost festivala su aktivnosti posebno osmišljene za roditelje i djecu. Među tim su aktivnostima bili zagrijavanje za utrku pod vodstvom kineziologa Aktivne Hrvatske te priprema divovske fritaje od tisuću jaja.

Sudionike festivala su zabavljali Tata Slikovnica i Sebastian, klaun Marko i DJ-i sa slavnog krčkog festivala Velvet.

Turistička zajednica Punat omogućila je posjetiteljima i dodatne sadržaje: biciklijadu brdskim biciklima od 30 kilometara, obiteljsku biciklijadu i vođenu šetnju uz more.

Dadathlon festival u Puntu organizirala je Hrvatska udruga tata Daddyhood Croatia u suradnji s krovnom organizacijom Daddyhood Europe uz financijsku i organizacijsku podršku Općine Punat, Turističke zajednice Punat, Općine Krk i Primorsko-goranske županije.

Sponzori su bile tvrtke La Roche Posay, Almagea, PIK Rijeka, PlusPlus, SelectBox, Unilever i Adluux. Događanje su potpomogli i Marina Punat te mnoge lokalne tvrtke.

Organizatori festivala posebno zahvaljuju na svesrdnoj pomoći domaćim volonterima među kojima su članovi Malonogometnog kluba Punat i udruga Srcem za Punat i Puntarske užance te učenici Osnovne škole Fran Krsto Frankopan iz Punta.

Daddyhood Europe osnovali su Šveđanin Thomas Pickelner i Hrvat Marino Manzoni. Daddyhood Europe promiče aktivnu ulogu tate u odgoju djece i ravnopravnu raspodjelu roditeljskih uloga.