Kako se riješiti mitisera?

Vjerojatno ne postoji niti jedna osoba na svijetu koja ih baš nikada nema, stoga ne čudi što trošimo toliko vremena i novca pokušavajući naći rješenje kako ih se riješiti. Da bi ih se riješili prvo trebate znati neke osnovne stvari o njima. 

Što su zapravo mitiseri? Mitiseri su začepljene pore na licu uslijed pretjeranog lučenja ulja i sebuma lojnih žlijezda te bakterija, prašine i ostalih nečistoća. Kate Kerr, klinička facialistica, rekla je za Vogue: ‘Mitiseri mogu biti uzrokovani brojnim čimbenicima: prekomjernom proizvodnjom ulja povezanu s našim hormonima. Stres može dodatno poremetiti našu hormonsku ravnotežu i možda korištenje kozmetičkih proizvoda, kao što su ulja i bogati hidratizatori, koji zapravo čine više štete nego koristi i blokiraju pore.’

Kako se riješiti mitesera “Bilo kakva blokada rezultat je prekomjerne proizvodnje ulja i naših kožnih stanica koje se ne čiste učinkovito, što rezultira nakupljanjem krhotina unutar pora”, objasnila je Kerr.  Prvo pravilo je da se mitiseri ne smiju stiskati, jer ćete samo proširiti infekciju i uzrokovati još više mitisera. Lice perite u mlakoj vodi kako bi se pore otvorile, redovito pilingirajte lice ali sa nježnim sastojcima kako bi uklonili višak kože i sebum.  Evo i jednog domaćeg recepta koji se pokazao učinkovitim!

Piling od meda i limuna
Izmiksajte med, sol i iscijeđeni limun te nanesite na lice da se upije, a potom ispilingirajte nježnim pokretima.  Nakon toga kožu nahranite hidratantnom kremom.

Midas Widget

Ostavite komentar