Ona je pjevačka diva, a on sve poznatiji kantautor. Njegov najbolji prijatelj njezin je najstariji sin, a sada dijele i zajedničku pjesmu. On je IAN, a ona Zorica Kondža.  Zaljubljenik u žešći zvuk metala i rocka, IAN u stvaranju nije ograničen žanrovima, nakon fuzije popa, rocka, countryja, bluesa, pa čak i trapa, koje je pokazao u prethodna dva singla “Heroj” i “Nove boje”, “Vremeplovom” se vraća izvornijem rokerskom zvuku.

Kao adolescent sam preslušavao albume poznate grupe Stijene koje mi je majka pokazala i od tada pamtim moćan vokal gđe Zorice. Danas sam tom inspiracijom napravio stroj kroz kojeg se može putovati kroz vrijeme te omogućio Zorici da pogleda sebe u mladim danima, dok mene isti taj stroj vodi u futuristički svijet pun novih stvari. Uputio sam Zorici telefonski poziv i objasnio šta sam zamislio u pjesmu, njoj se ideja svidjela i brzo smo dogovorili suradnju!” – kaže Ivan Anić, poznat kao IAN.

Pjesma “Vremeplov” rodila se u studiju Tomislava Mrduljaša gdje je njegova desna ruka, talentirani mladi producent Hrvoje Domazet, uhvatio projekt u svoje ruke. Osim što je bio producent i aranžer, Hrvoje je odsvirao synth i piano na pjesmi. Tihomir Vlahović, za kojeg IAN navodi da surađuju od malih nogu i da ga ne da nikome osim Diktatorima, odsvirao je solo gitaru, dok je na bubnjevima bio Toni Banov, ujedno sin upravo Zorice Kondže. Glazbu i tekst “Vremeplova” potpisuje sam IAN, koji je i odsvirao bass i ritam gitaru. Upečatljiv lyric video prati zanimljivu priču pjesme “Sjećam se kada me Ivan nazvao i rekao onako po svom ‘Eee teta Zore, Ivan je, imam jednu pjesmu koju sam napisao i zamislio kao duet pa bi li vi meni gostovali na toj pjesmi?’ Prvo sam mu rekla ‘Slušaj, nemoj me zvat teta Zore jer ti neću ništa pivat’ 🙂 Kad sam ušla u studio ponovo me ta rock atmosfera ponijela, receptori su se upalili, ali nisam bila sigurna hoće li ta energija danas funkcionirati kao nekad. Međutim, s obzirom da se pjesma zove ‘Vremeplov’ trebalo se totalno transformirati u onu malu Zoru prije 40 godina. Ali kad sam stavila slušalice, stala za mikrofon, vidjela sam da me ta rock energija i ritam ponovo nosi. Vidjela sam po licu Ivana i Hrvoja da je to zapravo to.  Iako sam sada u pop vodama i na koncertima još uvijek pjevam svoje rock stvari, nisam bila sigurna hoće li taj moderniji rock dobro zvučat, al moram priznati da me vibracija pjesme ‘Vremeplov’ pomladila i da je bio lijep osjećaj. Kako se kaže, jednom rocker, uvijek rocker!” – navodi Zorica Kondža o suradnji.