Jeste li znali da dok većina ljudi šalje romantične i lijepe porukice za Valentinovo, u viktorijansko doba ponekad su Valentinovo čekali da bi odbili udvarača, što se nazivalo Valentinovo s octom.

U 1840-ima, puni nade američki i britanski ljubavnici slali su tisuće čipkastih Valentinova s romantičnim pjesmama. Ali što učiniti ako niste voljeli osobu koja je bacila pogled na vas?

U viktorijansko doba nije postojao bolji način da nekome date do znanja da je nepoželjan od najveće uvrede: Valentina s octom. Nazivane i “komičnim Valentinama”, te su nepoželjne bilješke ponekad bile grube i pomalo u anti-duhu Valentinova.

Takve razglednice su sadržavale uvredljivu pjesmu i ilustraciju i bile su slane anonimno, tako da je primatelj morao pogoditi tko ga ili nju mrzi; kao da ovo nije dovoljno ružno, primatelj je čak morao platiti poštarinu pri isporuci.

Sva sreća da takvih poruka više nema😊

I zato vas podsjećamo da se prepustite romantičnoj atmosferi dajući voljenoj osobi nešto što nikada neće zaboraviti, poput personalizirane kutije za uspomene. Inicirajte romantični odmor ili jednostavno pripremite neko fino jelo u kojem ćete zajedno sladiti nepce.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pevex (@trgovacki_lanac_pevex)

I ne zaboravite neku malu sitnicu s kojom ćete obradovati vama dragu osobu. Naša omiljena šoping destinacija je Pevex koji je pripremio posebnu ponudu samo za ovaj dan i to uz odlične popuste! Zaviri u Pevex ponudu i izaberi savršen poklon uz niske cijene!

Dobitnica u darivanju tave objavljenom 10. veljače je Mihaela Ivano i osoba koju je tagirala. Molimo dobitnicu da nam se javi u inbox:) Hvala puno svima na sudjelovanju!