Rijetko tko je mogao očekivati da će film Žena kralj tako iznenaditi filmsku publiku. Ova akcijska drama inspirirana istinitim povijesnim događajima ostvarila je dojam iznad svih očekivanja. To je potvrdila publika i kritika ocjenama na stranici Rotten Tomatoes; Tomatometer 95%, Audience score 99%. Isto tako, filmu se prognozira nekoliko nominacija za Oscara a neki su ga nakon premijere na Toronto Film Festivalu prozvali “Gladijatorom našeg vremena”. U navedeno se može uvjeriti i domaća publika već sad na pretpremijernim projekcijama u multipleksima a od 3. studenog i u redovnoj kino distribuciji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Con Film Hrvatska (@confilmhrvatska)

Višestruko nagrađivana glumica i dobitnica Oscara Viola Davis igra glavnu zvijezdu filma – ratnu zapovjednicu Naniscu koja vodi žensku vojnu jedinicu Agojie u Kraljevstvu Dahomej (današnji Benin). Dahomejske Amazonke, kako su ih neki prozvali, bile su poznate po svojoj borbenosti i nevjerojatnoj fizičkoj spremi a glavni zadatak im je bio zaštita kraljevstva.

Glumačka ekipa prije samog snimanja filma u Južnoafričkoj Republici imala je složene pripreme pripreme. Kako bi bile što spremnije za akcijske scene, Viola i društvo prošle su kroz rigorozne treninge kondicije i snage uz nekoliko sati borilačkih vještina dnevno. Isto tako, tu su bili i treninzi s oružjem poput koplja i mačeva. Glumice Thuso MbeduLashana Lynch i Sheila Atim potvrdile  su kako su ih te pripreme dodatne zbližile što je na naposljetku rezultiralo odličnom kemijom na setu filma.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Con Film Hrvatska (@confilmhrvatska)

Nemojte se zavarati da je Žena kralj samo još jedan “običan” akcijski film. Atraktivne akrobacije i scene borbe jesu zasigurno ono što krasi ovaj egzotični uradak. Međutim, on ima emocije i priču koja glavnu junakinju suočava s duhovima prošlosti a usporedno jedan narod pred najvećom opasnošću od kolonizatora do sad. A u taj dio odlično su se uklopili mladi John Boyega i Hero Fiennes Tiffin.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Con Film Hrvatska (@confilmhrvatska)

Redateljica Gina Prince-Bythewood i scenaristice Marija Bello i Dana Stevens svoju inspiraciju za ovaj film, izuzevši povijesne činjenice, koristile su iz filmova Hrabro srce i Gladijator. Možda je i to jedan od razloga zašto su kritika i publika zavoljeli ovaj film. Svakako, tu je i fenomenalan odabir glumaca a moguće je da uloga Nanisce Violi Davis donese 5. nominaciju za Oscara.

Žena kralj je izvanredna priča o Agojie, ratnicama koje su štitile afričko kraljevstvo Dahomey početkom 19. st. vještinama i energijom koji još nikad nisu bili viđeni. Inspiriran istinitim događajima, Žena kralj prati emotivno epsko putovanje zapovjednice Nanisce (dobitnica Oscara Viola Davis) kako obučava sljedeću generaciju ratnica i priprema ih za bitku protiv neprijatelja koji je odlučio uništiti njihov način života. Za neke stvari vrijedi se boriti…

Redateljica:        Gina Prince-Bythewood
Autorica priče:    Maria Bello
Scenarij:    Dana Stevens i+ Gina Prince-Bythewood

Producenti:
Cathy Schulman
Viola Davis
Julius Tennon
Maria Bello

Izvršni producenti:             Peter McAleese

Glumci:
Viola Davis
Thuso Mbedu
Lashana Lynch
Sheila Atim
Hero Fiennes Tiffin
i John Boyega