Priznajte. Svatko od nas par zamišlja na način, stariji muškarac i mlađa žena. No što ako se desi obrnuta situacija? Veza u kojoj je žena starija?!
Obično mnogima od toga voli kosa narasti na glavi, no ipak, ljudi su danas otvorenijeg uma, te su takve veze počeli prihvaćati. Možda biste se mogli iznenaditi, no zapravo mnogo muškaraca zapravo privlače starije žene.
Odlučili smo istražiti ovu misteriju i pomoći vam da shvatite zašto su starije žene toliko primamljive mlađim muškarcima

Starije žene znaju što žele
Dok mlađe djevojke još uvijek istražuju svijet kroz veze i drame, starije žene znaju što žele. Svoj fokus stavljaju na ostvarivanje nekih većih ciljeva, usredotočuju se na obitelj, poboljšanje vlastitog života i života svojih najmilijih. Muškarci cijene to što ne moraju nagađati hoće li njihova ljepša polovica provesti dan u krevetu ili sa prijateljicama na kavi, ili će se prije odlaska na kavu najprije posvetiti obitelji. Sa starijim ženama nema nagađanja, a uz to mogu biti otvoreni.

Znaju više o životu
Starije žene imaju više iskustva u životu, spojevima i vezama općenito. To muškarcu omogućuje da od nje nauči mnogo novih stvari. Ona mu nudi svoju perspektivu, njeno životno iskustvo pomaže čovjeku da realnije gleda na život. Takve žene imaju sposobnost vidjeti muškarca na način na koji on sebe ne može vidjeti. Ona mu pokazuje kakav je on muškarac i motivira ga za postizanje većih ciljeva.

Ona vas tjera da gledate stvari iz drugačije perspektive
Veza sa starijom ženom daje vam priliku za rast. Starija žena pomoći će vam da svoje osjećaje shvatite na dubljoj razini. Ne trebate sa njom igrati umne igrice, ne trebate je tjerati da pogađa. Jednostavno recite to vam je na umu i nećete se osjećati pod pritiskom. To gradi jaču vezu te je izgrađuje u snažnu i zrelu.

Samopouzdana i neovisna
Iako mlađe djevojke još uvijek traže pažnju i odobravanje javnosti, starijoj ženi je ugodno u svojoj koži. Ne treba se nikome dokazivati niti tražiti nečije odobrenje. Njeno samopouzdanje i način na koji se nosi, postaju magnetni. Uživaju u muškoj pažnji, a usredotočuju se i na druge važne stvari.

Emocionalno zrelije
Imaju više životnog iskustva. Znaju kako ne pretjerati te kako kontrolirati svoje osjećaje i ponašanje. No to sigurno ne znači da se ne znaju zabavljati. U većini slučajeva jednako su zaigrane i djetinjaste kao i mlađe djevojke, vole čavrljati, plesati, izlaske, te se super zabavljaju sa svojim partnerima.

Imaju istančan ukus
Neki muškarci vole osjećaj mirnoće, koje starije žene imaju. Mlađe djevojke posjeduju neku nesmotrenu energiju koja može biti preslatka, no ne privlači baš sve muškarce. Mnogi muškarci vole mirniji način života. Većina starijih žena preferira mirne opuštajuće hobije poput vrtlarenja, slikanja i nekih umjetničkih hobija, ili noći provode u nekom jazz baru uz čašu gin-a.

Intelektualni sugovornici
Starije žene zrele su i izvrsne sugovornice, jer ipak, iza sebe imaju neko životno iskustvo. Pametne su i sposobne voditi razgovore o bilo kojoj temi, okolini, zajednici, medijima itd. One imaju svoje mišljenje o bilo čemu i to ih čini privlačnima.

Majčinska veza
Neki muškarci traže starije žene jer žele da se netko brine o njima. Ovdje je riječ o mentalnoj i emocionalnoj podršci koju starija žena može pružiti svom muškarcu. To se naziva i „majčin sindrom“-stanje u kojem muškarac treba ženu koja će učiniti sve za njega, od kuhanja do odabira odjeće. Međutim, neće baš sve starije žene to podnijeti.

Dobra je u kuhinji
Starije žene već su svladale umijeće kuhanja, te od ničega mogu napraviti ukusno jelo. Mlađe djevojke manje kuhaju i više vole brzu hranu, vole jesti vani ili naručivati dostavu hrane, dok starije žene i dalje vole kuhati za svog muškarca. One također cijene blagovanje zajedno s obitelji. Domaće, toplo i ekstra ukusno!
Zaključiti možemo da ovakve veze mogu biti kvalitetnije i čvršće od onih tradiocionalnih.

Ana-Marija Karakaš