Ako razmišljate o kupovini nove seksualne igračke, morate si postaviti nekoliko pitanja: Želite li igračku koja je samo za vas ili igračku koju biste koristili zajedno s vašim partnerom? Koji osjećaj želite postići? Možda morate odlučiti koja boja najbolje nadopunjuje vašu estetiku! Ali postoji jedna stavka, možda i najbitnija, koju često zaboravljamo – a to je materijal seks igrački. Kada se radi o materijalu, mi vam predlažemo silikon, kao najsigurniju opciju za vas i vaše tijelo!

Što je silikon i zašto se od njega izrađuju seksualne igračke?

Silikon je hiper izdržljivi materijal od kojega se može napraviti mnoštvo različitih proizvoda, a najvažnija prednost je to što je otporan na stvaranje bakterija. Iz tog se razloga silikon koristi u proizvodnji većine medicinskih proizvoda, te je isto tako odličan za igračaka koje mogu biti unutar vašeg tijela i u kontaktu s tjelesnim tekućinama.

Određene kategorije proizvoda poput kozmetike i dječjih igračaka strogo su regulirane kada je u pitanju njihov sastav. To je iz jednostavnog razloga, jer će vjerojatno završiti u nečijim ustima. Ostali proizvodi, poput seks igrački, trenutno nemaju te propise iako će i one završiti na svim vrstama sličnih i osjetljivih područja vašeg tijela.

Mnoge seksualne igračke koje se prodaju kao ‘noviteti’ a izgledaju kao poklon na momačkoj večeri, najčešće su napravljene od plastike koja je omekšana ftalatima. Ftalati se pojavljuju u mnogim proizvodima gdje ih ne bi trebalo biti, a otkriveno je kako su povezivani s povećanim brojem urođenih mana te kako utječu na oštećenje sperme. Osim toga, igračke koje koriste ftalate (i druge sumnjive kemikalije) mogu biti porozne, što znači da ih je teško pravilno očistiti nakon upotrebe.

Kako mogu znati je li moja silikonska seks igračka sigurna?

Ako su vam se seksualne igračke rastopile u noćnom ormariću, to znači da nisu napravljene od stopostotnog silikona. Ovo se ne može dogoditi s igračkama koje su napravljene od čistog silikona. Ako želite biti sigurni u kvalitetu svojih seksualnih igrački i prije nego što se ovo dogodi, važno je provjeriti:

Miris – Ako iz ambalaže izvadite igračku koja ima intenzivan miris plastike, onda je jasno da se u njoj nalaze štetne kemikalije.

Boja – Obično je svaka seksualna igračka koja nalikuje na žele sumnjiva kada je u pitanju silikonska čistoća. Na primjer, postoji zabluda da proizvodi koji pocrvene dok se razvlače sadrže dodatke i nisu napravljene od 100% silikona. Ako probate rastegnuti silikon, u nekom trenutku postat će bijel, ovisno o debljini, boji pigmenata te obliku i veličini proizvoda.

Iako je teško napraviti silikon transparentnim, postoje neke prozirne igračke koje su stvarno kvalitetne.

Dakle, koji je najbolji način da budete sigurni kako je vaša seksualna igračka sigurna za vaše tijelo? Kupujte samo od cijenjenih i pouzdanih marki (poput LELO-a) koji za svoje seksualne igračke koriste samo 100% medicinski silikon (koji je tjelesno siguran 100% siguran) ili druge materijale koji su isto tako sigurni za tijelo!