6 istina o nevjeri

Istraživanje sugerira da se razlozi zbog kojih muškarci varaju razlikuju od onih žena – a tužna istina o nevjeri je da se neki muškarci odluče založiti za cijeli život, dok drugi odluče zalutati.

Bilo da se afera dogodi u predanoj vezi ili u dugoročnom braku, štetna je. Ali, nakon bračnih zavjeta, nevjere mogu biti više štetne. I, naravno, prava definicija afere je izvanbračna.

Bez obzira na razlog zbog kojeg je muškarac počinio prevaru i kakvo je stanje u vašoj vezi ili bračnom životu, važno je ne kriviti sebe ako vam se to dogodi.

Evo 6 šokantnih, ali tužnih istina o tome zašto muškarci varaju.

1. Muškarci varaju kada žele više pažnje.

Kad je dečko u vezi, to je često zato što ne dobivaju pažnju koju bi voljeli, a osjećaju da zaslužuju.

Iako društvo tradicionalno pretpostavlja da žene trebaju puno ljubavi, pažnje, tjelesne naklonosti i emocionalne podrške, i muškarcima su takve stvari potrebne.

Kod većine muškaraca pažnja često dolazi u obliku seksa.

Ponekad se žene povlače iz seksa iz različitih razloga – ne osjećaju se dobro u svom tijelu, previše su opterećene poslom ili djecom, osjećaju se nepovjerljivo zbog problema u vezi ili su (budimo iskreni) jednostavno nepristojne i na taj način kažnjavaju svog muškarca.

Nažalost, seks je primarno sredstvo pomoću kojeg se muškarci osjećaju voljeno i zbrinuto, a ako to ne dobiju, manje je vjerovatno da će ostati posvećeni braku.

2. Muškarci varaju kada se osjećaju nesigurno.

Kad se muškarci osjećaju nesigurno, možda zbog prisutnosti drugih muškaraca ili osoba koje se natječu (čak i vlastite djece), mogu zalutati.

Ako muškarac ima aferu jer se osjeća nesigurno, vjerojatno traži potvrdu iz jednog od dva izvora: svog novog seksualnog partnera ili trenutnog supružnika.To možda nije zrelo, ali to je čest razlog zbog kojeg muškarci varaju.

3. Muškarci varaju kada im nedostaje moral.

Ponekad čovjek ima aferu jer jednostavno ne vidi to kao pogrešno.

Ako muškarac s kojim ste u braku ima aferu i poslije ne pokazuje kajanje, možda ćete se zapitati kako to niste vidjeli prije.

4. Muškarci varaju kada imaju osjećaj kao da nemaju kontrolu.

Nedostatak kontrole u njihovom braku još je jedan čest razlog zašto muškarci imaju afere.

Brak ili odnosi trebaju biti jednaka partnerstva. Kad je ravnoteža snaga previše van balansa, nastaju problemi.

Ponekad muškarci varaju samo da bi dokazali da i dalje posjeduju moć u vezi – moć da nanesu bol, poremete bračnu ravnotežu ili naglase probleme koje možda ignorirate.

5. Muškarci varaju kada žele prekinuti brak.

Kad muškarci žele rastavu, ali ne mogu je pokrenuti, varaju da bi vas natjerali na taj korak.

Muškarci koji to rade najvjerojatnije su nekomunikativni i imaju poteškoća u prikazivanju svojih emocija, pa će vam vjerojatno biti bolje bez njih.

6. Muškarci varaju kada u trenutnoj vezi postoji zlostavljanje.

Ponekad se muškarci osjećaju zlostavljani. Možda se osjećaju kao da ste preglasni, nagonski, previše kritični, previše negativni ili previše odsutni.

Ako je to slučaj, oni će možda tražiti emocije koje vam nedostaju kod druge žene.

Iako vam to daje određenu odgovornost za ono što se dogodilo s vašom vezom, to još uvijek ne znači da je afera bila vaša krivica, pa nemojte kriviti sebe!

Da li svi muškarci varaju? Naravno da ne! Nisu jedini krivi za afere. I žene znaju varati, a njihovi razlozi za traženje romantike izvan veze često su prilično slični.

Ako želite spasiti svoju vezu prije ili čak i nakon afere, otvorena komunikacija uvijek je najbolja stvar za početak.