Serija Marvelovih stripova Novi mutanti se prvi puta pojavila 1982. godine. Novi mutanti su bili mladi studenti škole za nadarene profersora Charlesa Xaviera, jako slični originalnim X-men stripovima. Ovo je jedinstvena i originalna priča koja nas uvodi u potpuno novi svijet X-mena, drugačija od bilo koje priče iz Marvelovog svijeta. Ton je iznenađujući, žanr je neočekivan, radnja je misteriozna i uznemirujuća.

Twentieth Century Studios u suradnji s Marvel Entertainmentom predstavlja Nove Mutante, originalni horor triler sa skupinom mladih mutanata koji možete pogledati u svim kinima, u distribuciji Blitza. Ulaznice za film možete kupit online ili na blagajnama kina.

Priča o pet mladih ljudi s opasnim sposobnostima koji se drže pod zaštitom na tajnoj lokaciji protiv njihove volje. Svaki od njih nosi teret tajanstvene prošlosti i moći koju ne mogu kontrolirati. Kad shvate da su “pod zaštitom” u još većoj opasnosti, i bivaju progonjeni od nadnaravnog zla, njihovi najveći strahovi će se ostvariti.

Režiju potpisuje Josh Boone, a scenarij Josh Boone i Knate Lee. Glumačku postavu Novih mutanata čine: Maisie Williams (“Igra prijestolja”); Anya Taylor-Joy (“Glass”); Charlie Heaton (“Stranger Things”); Alice Braga (“Predators”); Blu Hunt (“The Originals”); i Henry Zaga (“13 Reasons Why”). Film su producirali Simon Kinberg, Karen Rosenfelt i Lauren Shuler Donner, a Stan Lee i Michele Imperato Stabile u službi su izvršnih producenata.