Popularna infuencerica, Zara Hrvatin poznata je po svojoj besprijekornoj koži i prirodnom izgledu i inspiracija je mnogima koji žele postići prirodan  i zdravi sjaj. Ekskluzivno za portal Lipadone otkriva nam tajne svoje savršene kože. U ovom intervjuu saznati ćemo više o Zarinim omiljenim proizvodima, njenim navikama čišćenja i njege lica i njezinim savjetima za postizanje zdrave i sjajne kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZΛRΛ ROSE ⋒ (@zarahrvatin)

  1. Nedavno si postala mama kako je tvoje dijete utjecalo na tvoju dnevnu rutinu?

Pa poprilično i  apsolutno, no svakako u danu nađem par minuta za umiti se i svoj raspored preparata nanijeti na lice i pomaziti se. 🙂

  1. Kako započinješ svoju beauty skincare rutinu? Je li se što promijenilo otkako si mama? Imaš li uopće vremena za sebe?

Trenutna je moja skin rutina takva da operem lice s pjenom za čišćenje, stavim Hyalu serum 3 u 1 te Nutri kremu iz Biology linije brenda A-Derma i naposljetku namažem usne, taj dio nikada ne preskačem. Vrijeme za sebe je promijenilo značenje, tako da svaka minuta meni, po novome ima dodatnu vrijednost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZΛRΛ ROSE ⋒ (@zarahrvatin)

  1. Koje su ključne komponente tvoje trenutne skincare rutine i zašto su ti važne?

Oprati lice i ujutro i navečer mi je jako bitno. Isto tako ne koristim nužno svaki dan sve proizvode nego gledam kako mi se koža ponaša pa u skladu s tim i djelujem. Svakako koristim što prirodnije proizvode i bitno mi je da koraka u rutini nema puno.

  1. Koji su tvoji omiljeni proizvodi za njegu kože i objasni zašto? Također da možeš izabrati 1-2 proizvoda za njegu kože bez kojih stvarno ne možeš, koji bi to proizvodi bili?

Kada stavim preparat na kožu točno znam sviđa li mi se ili ne, ne mogu to detaljno objasniti, no jednostavno znam. Svakako bih u favorite uključila A-Dermine proizvode iz Biology linije gdje su mi uz Hyalu serum omiljene Nutri te AR krema.

  1. Je li tvoja skincare rutina ista tijekom cijele godine ili ju moraš prilagođavati ovisno o godišnjim dobima?

Kako se sve u prirodi mijenja pa tako i naša koža, moja se rutina u skladu s tim isto razlikuje od godišnjeg doba do godišnjeg doba. Zimi mi je potrebna veća hranjivost, a ljeti hidratizacija pa na taj način i biram rutinu tj. proizvode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZΛRΛ ROSE ⋒ (@zarahrvatin)

  1. Koliko je važno u tvojoj skincare rutini koristiti proizvode prilagođene određenom tipu kože?

Apsolutno bitno, korištenje proizvoda koji nisu u sladu s našim tipom kože uzaludan su “trud”- često čak vraćaju unatrag ili pogoršavaju opće zdravlje barijere i dubine kože, ostavljajući nam više posla nego je potrebno za blistavu, zdravu i sjajnu kožu.

  1. Na koji način testiraš učinkovitost skincare proizvoda?

Svakako za mene je bitno da mi proizvod ne smeta na koži, da imam dobar osjećaj kada ga nanesem, da mi ne stvara problematike u vidu komedona ili slično, da osjetim kožu da diše te da mi koža od njega izgleda bolje, a ne jednako ili gore.

  1. Koje su tvoje preporuke za održavanje zdrave i blistave kože? (možda neka tvoja beauty tajna😊)

Moja beauty tajna je uvijek- manje je više. Kvaliteta iznad kvantitete. 🙂

  1. Koliko je važna konzistentnost u skincare rutini?

Kako za koga, iskreno. Netko ne mora ništa koristiti i ima super ten, netko će se mučiti godinama i neće dobiti velike rezultate s proizvodima. Konzistentnost u skincareu je samo jedna od etapa prema zdravlju kože. Ono što je po meni jako važno je i zdrava te balansirana prehrana, način razmišljanja, osjećanja, tj. briga prema svom fizičkom, psihičkom i emotivnom zdravlju, kao i još niz “zdravih” odluka koje onda dovode do radosnog i zdravog pojedinca.

  1. Što savjetuješ za održavanje zdrave kože tokom ljetnih mjeseci?

Izbjegavati tešku hranu i svakako najjače sunce. Što više prirodne pomoći, putem morske vode koja je po meni apsolutni i najbolji lijek za sve.

Zahvaljujemo se Zari što je s nama podijelila svoje savjete i znanje.