Bez obzira na činjenicu da većina žena ne može doseći vrhunac samo uz penetraciju, preplavljeni smo i sadržajem koji prikazuje upravo to. LELO stručnjakinja, dr. Mintz upozorava da takve slike o ženskom zadovoljstvu dovode do zablude, te muškarcima ostavljaju lažni dojam o ženskom zadovoljstvu, a žene se osjećaju kao da imaju grešku i kako nešto nije u redu s njima.

LELO je već u više navrata obrađivao ovu temu, čak je išao toliko daleko da je svoju internetsku stranicu posvetio umjetnosti višestrukog orgazma. Ono za što se LELO zalaže je ravnopravnost u postizanju orgazma i kvalitetno seksualno obrazovanje – jer jedno ne ide bez drugog.

Zašto bi se brand seksualnih igračaka uopće uključil u ovu borbu? Ponajviše zbog toga što je LELO brand koji se zalaže seksualni wellness jer je seksualno blagostanje ono što našim životima daje ravnotežu. LELO-ova misija oduvijek je bila zadovoljstvo za sve i kao takav, LELO se ne želi držati po strani u globalnim nastojanjima da orgazam, ili zadovoljstvo, postanu dostupni svima.

Zbog nepotrebne mistifikacije ženskog orgazma naše društvo i dalje zaostaje kad je riječ o spoznaji svih funkcionalnosti klitorisa, a najbolji pokazatelj te zablude je pop kultura.

Igrajmo se brze igre asocijacija- kada mi kažemo ženski orgazam – vi kažete vrhunac nakon 3 sekunde misionarske poze. To ne funkcionira tako, a LELO stručnjakinja Dr. Mintz potvrđuje nam kako istraživanje govori da vrlo mali postotak žena (oko 4-20%) može postići orgazam samo kroz penetraciju. Velika većina postigne orgazam uz stimulaciju klitorisa (sama ili u kombinaciji s penetracijom).

Bez obzira na činjenicu da većina žena ne može doseći vrhunac samo kroz penetraciju, mi smo preplavljeni sadržajem koji prikazuje upravo to. LELO stručnjakinja, dr. Mintz upozorava da takve slike o ženskom zadovoljstvu dovode do zablude, te muškarcima ostavljaju lažni dojam o ženskom zadovoljstvu, a žene se osjećaju kao da imaju grešku i kako nešto nije u redu s njima. Ovaj nedostatak realnog prikaza ženskog zadovoljstva u filmovima odražava i naše cjelokupno društveno obezvređivanje najpouzdanijih načina kako žene postižu orgazam.

Stručnjakinja za seks iz Velike Britanije, Kate Moyle pokrenula je ovu temu na blogu Volonté, gdje piše o seksu u filmovima i onima u  stvarnom životu. Svi mi bismo voljeli izgledati kao filmske zvijezde za vrijeme seksa, ali svi znamo da je seks ponekad znojan, nespretan i prepun čudnih grimasa. Glavna stvar u seksu je to da bi uvijek trebao biti ugodan za oba partnera.