Uzbudljiva 2023. godina u kojoj je za izdavačku kuću Aquarius Records izašao niz odličnih izdanja sinoć je okrunjena s čak  23 nominacije za nagradu Porin.

Po tri nominacije osvojio je live album “Massimo Arena Zagreb”, snimljen na posljednjem koncertu nezaboravnog Massima u Areni Zagreb, 5. studenog 2022. godine. Album je nominiran u kategoriji  Najboljeg albuma godine, a producentski ga potpisuju Dragutin Smokrović  i Massimo Savić, Najbolje snimke albuma koju potpisuje Dragutin Smokrović i Najbolji koncertni album godine.

Tri nominacije osvojio je i bend Jelusick Dine Jelusića (Escape Music/Aquarius Records) čiji album “Follow the Blind Man” je nominiran u kategoriji Najboljeg albuma godine, Najboljeg rock albuma godine i Najbolje izvedbe grupe s vokalom. Produkciju albuma potpisuje Dino Jelusić.

Dvije nominacije pripale su Natali Dizdar koja je nominirana u kategoriji Najbolje ženske vokalne izvedbe za pjesmu “Krug”, a njezin album “Blues po kišnim plažama” (produkciju potpisuju Pavle Miholjević i Jura Ferina) zaradio je nominaciju u kategoriji Najboljeg albuma pop glazbe.

U istoj kategoriji nominaciju je osvojio i Detour sa svojim “Master Blasterom” čiju produkciju potpisuju Nenad Borgudan i Marko Mihaljević.

Marko Tolja nominiran je za Najbolju mušku vokalnu izvedbu za pjesmu “Nismo znali bolje”, a nominacija za produkciju iste pjesme te Markovog albuma “Pianissimo” pripala je Ivanu Popeskiću koji je nominiran i u kategoriji Najboljeg aranžmana za pjesmu “Ruke sigurne” također Marka Tolje. Ivan Popeskić u kategoriji za Producenta godine izdanja Aquarius Recordsa nominiran je i za produkciju pjesme “Mantra”  Matea Pilata. U kategoriji Najbolje muške vokalne izvedbe nominiran je i Boris Štok za pjesmu “Grijeh” s kojom je prošle godine nastupio na Dori. Boris Štok će uskoro ponovo nastupiti na Dori i Zagrebačkom festivalu.

Za najbolju vokalnu suradnju nominirani su Nina Badrić i Petar Grašo (Tonika) na pjesmi “Nemoj”.

Album Nine Romić “Jezero” (producent Silvio Bočić) osvojio je nominaciju u kategoriji najboljeg albuma alternativne glazbe, a “… iz noći u dan” zagrebačke Grette u kategoriji Najboljeg rock albuma godine. U konkurenciji za Najbolji album elektronske glazbe je i syth pop trojka pocket palma s albumom “III” čiju produkciju potpisuju Anja Papa i Luka Vidović.

2023. godina bila je odlična i za Ivana Pešuta čiji album “Wanderlust” je nominiran u kategoriji Najboljeg instrumentalog albuma, pjesma “She Left the Room” za Najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe), a Ivan Pešut je osvojio i nominaciju za Producenta godine za album “Wanderlust”, album “11” Nike Turković u izdanju Aquarius Recordsa.

Mangroove i Jazz Orkestar HRT-a osvojili su nominaciju Najboljeg albuma međužanrovske glazbe za album “Nešto veće o nas” producenata Tonija Starešinića i Igora Gržine, a pjesma “Azimuth Theme” nominirana je za Najbolja instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe).

Album Gine Damjanović “U mojim tajnim notama” nominiran je za Najbolje likovno oblikovanje koje potpisuju Ana Despot i Vladimir Urban.

Čestitke svim nominiranima i vidimo se na 31. Porinu!