ZAGREB, 3. rujna 2021. – Vorto Palabra predstavlja fantastične priručnike na temu pomirbe erotskog i intimnog te nevjere iz pera Esther Perel, jedne od najcjenjenijih svjetskih psihoterapeutkinja na polju erotske inteligencije.  Nakon hit-priručnika za uspješnu monogamiju, „Parovi u zatočeništvu: Pomirba erotskog i intimnog“, iz pera Esther Perel, jedne od najcjenjenijih svjetskih stručnjakinja za veze, dolazi nam novi bestseler: Preljub: Kako preživjeti nevjeru (The State of Affairs – Rethinking Infidelity).

Uskoro vas darujemo sa oba bestselera! 🙂

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Znanje (@znanje.hr)

Provokativan priručnik Parovi u zatočeništvu (Mating in Captivity: Reconciling the Erotic + the Domestic) iz pera jedne od najcjenjenijih svjetskih stručnjakinja na polju erotske inteligencije Esther Perel, u kojem autorica donosi nov pogled na prisnost i seks. Moderni nam romantični odnosi obećavaju donijeti sve – cjeloživotno zajedništvo, prisnost i erotsku žudnju. Danas od jedne osobe očekujemo da nam pruži ono za što je nekoć bilo potrebno cijelo selo: osjećaj ukorijenjenosti, značaja i kontinuiteta. No stvarnost je takva da je teško željeti ono što već imamo, te se naša težnja za ostvarivanjem sigurne ljubavi sukobljava s potragom za strašću. A prečesto baš ono što je potaknulo vezu – požuda – postaje ključan sastojak koji nam na duge staze nedostaje. Teško je stvarati uzbuđenje, iščekivanje i požudu s istom osobom od koje tražimo utjehu i stabilnost, no nipošto nije nemoguće.

Perel piše o erotizmu i poetici seksa, o prirodi erotske žudnje i njezinim pratećim dilemama, te na lucidan i angažiran način postavlja pitanja na koja nije moguće jednostavno odgovoriti. Kad nekoga volite, kakav je to osjećaj? A kad za nekim žudite, kako se to razlikuje? Vodi li dobra prisnost uvijek prema dobrom seksu? Kako to da je početak roditeljstva tako često poguban za erotiku? Zašto je ono zabranjeno toliko erotično? Je li moguće žudjeti za onim što već posjedujemo? Knjiga Parovi u zatočeništvu nas poziva da proučimo paradoksalnu povezanost doma i seksualne žudnje, te nam ukazuje na ono što je potrebno da požudu vratimo kući.

Oslanjajući se na dugogodišnje iskustvo u bračnoj terapiji, Esther Perel istražuje kompleksne procese koji žudnju održavaju vitalnom. Kroz pregršt analiza slučajeva i žustru raspravu, Perel nam pokazuje načine na koje je moguće ostvariti uzbudljiviji, zabavniji, pa čak i poetičniji seksualni život u ozbiljnim vezama. Odlučna u namjeri pomirbe erotike i doma, Perel će razložiti zašto je gubitak strasti cijena demokracije u bračnoj postelji, te nas pozvati da ponovno razmotrimo zaigranost, udaljenost, pa čak i neizvjesnost. Mudra, duhovita, te eksplozivno originalna, Parovi u zatočeništvu senzacionalna je knjiga koja bi lako mogla preobraziti način na koji živite i volite, te ključan priručnik za uspješnu monogamiju. Knjigu Parovi u zatočeništvu u prijevodu Martine Pranić od idućeg tjedna potražite u svim knjižarama po cijeni od 129 kn.

Preljub: Kako preživjeti nevjeru

Nakon hit-priručnika za uspješnu monogamiju, „Parovi u zatočeništvu: Pomirba erotskog i intimnog“, iz pera Esther Perel, jedne od najcjenjenijih svjetskih stručnjakinja za veze, dolazi nam novi bestseler: Preljub: Kako preživjeti nevjeru (The State of Affairs – Rethinking Infidelity), u izdanju nakladničke kuće Vorto Palabra.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Znanje (@znanje.hr)

Jedan jednostavan prijestup može uništiti emocionalnu vezu dvoje ljudi, oduzeti im njihovu sreću i identitet. Riječ je o preljubu. Iako su ljubavne afere učestala i svakodnevna pojava, naše razumijevanje tog čina nedovoljno je i prilično slabo.“ – stoji u uvodu knjige.

Preljub je jedan od rijetkih primjera koji toliko zorno prikazuje silnu složenost ljudskih odnosa, stoga se psihoterapeutkinja Esther Perel u periodu duljem od deset godina posvetila istraživanju upravo ove teme. Razgovarala je s bračnim partnerima i ljubavnim parovima o njihovim iskustvima, očekivanjima, razočaranjima i osjećajima. O srušenim snovima, raskinutim sponama, ljudskim čežnjama i ljubavnim utjehama. Ova knjiga njezin je poticaj razumijevanju i novom načinu razmišljanja te kvalitetnoj raspravi o jednom od aspekata ljudskoga ponašanja koji je prisutan oduvijek.

U prijevodu Senke Galenić, priručnik Preljub: Kako preživjeti nevjeru može se pronaći u knjižarama diljem Hrvatske te na webshopu znanje.hr po cijeni od 129,00 kn.

Preljub: Kako preživjeti nevjeru (The State of Affairs – Rethinking Infidelity)

Razgovor o preljubu danas često izaziva podjele, sugovornici se međusobno osuđuju i uskogrudno se drže svojih stavova. Svjetonazor nam je sve slobodniji i kulturološki smo sve otvoreniji prema seksu, ali nevjera je i dalje obavijena velom tajne i srama.

U priručnicima se dosad mnogo pisalo o prevenciji preljubničkog ponašanja i naknadnom oporavku, no znatno manje o značenjima i motivima nevjere. Još se manje govorilo o tome čemu nas takva iskustva mogu poučiti i kako se naši odnosi kroz te situacije mogu preoblikovati.

U svom novom uratku Esther Perel istražuje razne aspekte preljuba – patnju i razorne posljedice nevjere kao i uzbuđenje i otkrivanje sebe koji su svojstveni kršenju granica u ljubavnim odnosima, raščlanjujući tenzije između mogućnosti koje ljubavna afera pruža i neizbježne opasnosti u koju nas stavlja. Kako se trebamo odnositi prema tom jazu između oslobađajućeg i osnažujućeg karaktera preljubničke ljubavi i štete koju može nanijeti? Koja je u svemu uloga obitelji, društvene zajednice i kulturne sredine?

Priča o preljubu jest priča o našim odnosima s drugima – s partnerima i ljubavnicima, sadašnjima i bivšima, budućima i zaboravljenima – priča je to o davanju i primanju, o uzimanju i gubljenju, o pomirenju i prihvaćanju.

Autorica u knjizi otvara mnogo pitanja i čitatelju daje slobodu da odgovarajući na njih zaviri u svoje srce.

O AUTORICI

Esther Perel psihoterapeutkinja je i autorica bestselera najprodavanijih knjiga na ljestvici New York Timesa, koja se danas smatra jednim od najpronicljivijih i najoriginalnijih glasova o suvremenim vezama. Tečno govori devet jezika, kao terapeutkinja ima praksu u New Yorku te istovremeno radi kao konzultantica najmoćnijih tvrtki diljem svijeta. Njeni proslavljeni TED govori imaju više od 20 milijuna pregleda, a međunarodni bestseler Parovi u zatočeništvu postao je književnim fenomenom prevedenim na 25 jezika. Esther Perel radi i kao izvršna producentica i voditeljica popularnog podcasta Where Should We Begin? O autorici više možete doznati na web stranici EstherPerel.com ili je pratiti na Instagramu pod korisničkim imenom @EstherPerelOfficial.

Prijevod: Senka Galenić, ISBN: 978-953-8230-61-5, Cijena: 129,00 kn

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 6. rujna je Jelena Perlić i prijateljica koju je tagirala. Molimo dobitnicu da se javi u inbox. Hvala svima na sudjelovanju.