Donosimo kratki intervju sa magistrom Vlastom Pojatinom, osnivačicom Olivala povodom nedavnog predstavljanja čarobnih ulja  – novih proizvoda iz dvije linije koji se odlikuju prekrasnim mirisom i ugodnom teksturom.

olival

Kako je došlo od ideje o nastanku suhog ulja?

vp2S obzirom da je OLIVAL od samog početka svoje proizvode temeljio na prirodnim i visokovrijednim uljima , ideja je bila usavršiti i prilagoditi  koži  postojeća ulja s kojima već duže vrijeme radimo i koristimo ih u emulzijama.  Svi mi volimo spominjati upotrebu prirodnih ulja, ali zbog nelagodnog osjećaja  „suvišne masnoće“ izbjegavamo direktnu upotrebu na koži. Zbog toga je nastala ideja da upotrebom samo onih ulja koja se brzo upijaju i kožu ne maste suviše , te korištenjem samo jedne do dvije kapi takvog ulja, koži dajemo ono što joj je najpotrebnije.

Imate li kakvu anegdotu pri davanju imena suhim uljima i zašto se čarobno ulje baš zove čarobno ulje ,tko mu je dao ime,navedite okolnosti…

Za vrijeme izrade probnih uzoraka suhih ulja bilo je dosta pokušaja i promašaja dok nismo došli do završne formulacije. Najzahtjevniji proizvod bilo je ulje sa zlatnim česticama kada nismo uspijevali dobiti ugodnu zlatnu boju kože i kada bi se vraćali kući s posla preplanule boje, zlatnih ruku ili nogu, a zlatne čestice na suncu bi se presijavale kao da se vraćamo sa neke svečanosti, a ne umorni s posla. Bilo je i iznenađenja kada bi proizvod s kojim smo dan prije bili zadovoljni preko noći promijenio boju ili se istaložio na dnu posude! Razvoj suhih ulja ukupno je trajao preko godinu dana i danas mogu reći da su to proizvodi na kojima smo dokazali svoju kvalitetu i punoljetnost proizvodnje. Ujedno to su prvi proizvodi na kojima je u potpunosti radio moj mladi tim Olivalovaca koji je i odlučivao o imenu proizvoda.

Da idete na put i da možete ponijeti samo jedan Olivalov proizvod, koji bi to proizvod bio?

Hm… mislim da bi to sigurno bila Ekstra bogata krema s uljem smilja za noćnu njegu.

Koji proizvod biste preporučili ženi bez obzira na dob i vrstu kože?

Trenutno posljednji proizvod linije smilje, Zlatno ulje smilja bi preporučila svakoj ženi bez obzira na dob i vrstu kože, zbog svoje kombinacije 7 prirodnih ulja koja hrane i njeguju normalnu, suhu i masnu kožu.

Da li nam spremate kakav novitet uskoro?

Uvijek se smišlja nešto novo, pa tako i sada pripremamo neke novitete koji će biti iz kategorije  prirodne kozmetike.

Otkrili ste nam tajnu za lijepu i njegovanu kožu, možete li nam otkriti tajnu vašeg uspijeha?

Moj uspjeh, kako ste ga vi nazvali, za mene je samo jedan logičan tok u razvoju male privatne tvrtke i poduzetništva. Oduvijek mi je na prvom mjestu bila stabilnost poslovanja, kvalitetan proizvod i dobra komunikacija s kupcima. Nikada nisam razmišljala iz pozicije vlasnika o stjecanju zarade nego o budućnosti tvrtke i činjenici da  Olival  mora i sutra biti stabilna i kvalitetna proizvodnja… Možda je to formula za opstanak u ovim teškim i kriznim vremenima.

Vjerujemo da od Olivala možemo uskoro očekivati još noviteta na oduševljenje ljepšeg spola, zato ostanite s nama i budite informirane:)