Zagreb, 20. svibnja 2022. – Pozor svim ljubiteljima pasa! Prvi vikend ovoga lipnja rezervirajte za druženje uz Viasat Nature koji je za vas pripremio listu dokumentaraca posvećenih našim najodanijim prijateljima, kao i istraživanjima života štenaca diljem svijeta. Kako ih odgajaju, s kakvim se izazovima suočavaju štenci i vlasnici pasa, i kako štence obučavaju da postanu psi vodiči? Uz premijeru serije ‘Dvanaest štenaca i mi’ dobiti ćemo odgovore na ta i ostala pitanja.

U lipnju vam donosimo listu dokumentaraca posvećenih psima koje možete pogledati u sklopu tematskog bloka „Vikend sa štencima“, prvog vikenda u lipnju, cijelog dana u subotu 4. lipnja i nedjelju 5. lipnja samo na programu Viasat Nature:

Odred za pse – škola za štence

Subota, 4. lipnja u 11:00 sati

Upoznajte leglo štenaca koji započinju dresuru za policijske pse, preslatke štence koji će pomagati osobama s invaliditetom, psiće za otkrivanje bioloških prijetnji te labradore Kobea i Katoa.

Dvanaest štenaca i mi

Subota, 4. lipnja u 14:00 sati

U ovoj epizodi, upoznajemo križanca stafordskog bul terijera Sagea, kujicu Meg, pasmine graničarski koli, koju treniraju za psa ovčara, i njemačku dogu Shelby, koja se pridružuje mladoj obitelji.

Kako su psi i mačke osvojili svijet

Nedjelja, 5. lipnja u 8:50 sati

U svijetu živi 400 milijuna mačaka i njihova populacija polako raste. Europske mačke ne potječu od mjesne divlje mačke, već od mačke iz dalekih zemalja.

Psi: nevjerojatna životinjska porodica

Nedjelja, 5. lipnja u 18:00 sati

Upoznajte najbrže, najjače i najneobičnije pse na planetu. Biolog Patrick Aryee otkriva kako su naši preci njegovali osobine pasa koji su pripadali porodici divljih vukova?