hamag

Istraživačko-razvojne tvrtkeOmniAspect i VIDI-TO ovaj mjesec ostvarile su 1,8 milijuna kuna potpora kroz HAMAG-BICRO program EUREKA. Za sve ostale zainteresirane poduzetnike, preostalo je još tjedan dana za dostavu pretprijava na aktualni Javni poziv kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti.

Tom prilikom predstavnici tvrtke su sa zamjenikom predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, Borisom Guinom, potpisali ugovore o dodjeli sredstava za projekte međunarodne istraživačko-razvojne suradnje. HAMAG-BICRO i tvrtka OmniAspect d.o.o. potpisali su Ugovor o dodjeli sredstava u sklopu EUREKA programa za projekt E!10007 LEX-Kliping, pod nazivom ”Accurate legal push information system with different data sources and for different legal fields” kojim HAMAG-BICRO preuzima financiranje dijela projekta i to u ukupnom iznosu od 718.407,20 kuna, što čini 50% projektnih troškova hrvatskog partnera.

Isto tako, između HAMAG-BICRO-a i tvrtke VIDI-TO d.o.o. potpisan je Ugovor o dodjeli sredstava u sklopu EUREKA programa za projekt E!9987 JOOBEE, pod nazivom ”ICT system for connecting seekers and offerers of jobs, tasks and skills” kojim HAMAG-BICRO preuzima financiranje dijela projekta i to u ukupnom iznosu od 1.063.633,10 kuna, što čini 50% projektnih troškova hrvatskog partnera.

Ciljevi EUREKA programa su potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet, potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika te stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman.