nivea

Dobar san potreban je bebi svakoga dana. Topla kupka, prigušeno svjetlo i umirujuća glazba, opuštajuća masaža i maženje dobri su načini kako svojoj bebi omogućiti bolji san, a istovremeno uživati u predivnim trenucima bliskosti i povezanosti.

Kao uvertira u svakodnevne male rituale s vašom bebom i pripremom za spavanje neka bude kupanje. Topla kupka idealna je za umirivanje djeteta i stvaranje bliske veze s majkom. Prilikom kupanja kosi i vlasištu posvetite posebnu pažnju jer su izuzetno osjetljivi. NIVEA Baby šampon i kupka s praktičnom pumpicom razvijen je u suradnji s dermatolozima i pedijatrima, sadrži posebno blagu formulu s njegujućom kamilicom koja nježno čisti bebinu kosu i kožu, umiruje vlasište i djeluje blago prema očima. S ovim praktičnim pakiranjem nećete morati brinuti o doziranju već se možete prepustiti čarima kupanja i povezivanja s vašom bebom.

Nakon što ste bebu umirili kupanjem, njezinoj koži je potrebna dodatna njega koja će ju zaštiti od isušivanja. Nježno NIVEA Baby Pure&Sensitive mlijeko za tijelo dugotrajno hidratizira kožu i štiti ju od isušivanja zahvaljujući formuli sa shea maslacem i prirodnim Omega-6 lipidima. Kada ste nahranili bebinu kožu, vrijeme je za još malo bliskosti – umirujuću masažu. Neka istraživanja pokazala su da je upravo masaža bitna za miran san, ali da ona utječe i na emocionalan te motorički razvoj.

Prigušite svjetlo, možete pustiti i laganu umirujuću glazbu, polegnite dijete na platnenu krpu te nježno umasirajte ulje kružnim pokretima krenuvši od nogu. Nogice dodirujte mekanim pokretima cijelog dlana prema stopalu izmjenjujući obje ruke. Stopala izmasirajte palčevima uz lagani pritisak na sredini tabana. Iste pokrete možete primijeniti i na rukama. Bebin trbuh obuhvatite objema rukama i laganim dodirima gladite obje strane od pupka prema struku. Kako ne biste nadražili kožu, NIVEA Baby njegujuće ulje sadrži prirodno ulje badema koje intenzivno hidratizira kožu čineći je glatkom i mekom.  Ako želite izmasirati i leđa, bebu polegnite na trbuh i kratkotrajnim kružnim pokretima od vrata prema dolje umasirajte ulje. Kao što i nama odraslima odgovara lagana masaža glave, priuštite ju i svojoj bebi. Palčevima obuhvatite bebinu glavu i umirujućim kružnim pokretima masirajte područje čela, obrva i sredine lica.

Nakon što završite s masažom, mazite vaše dijete i uživajte u ovim opuštajućim trenucima zajedno. Laganin ljuljuškanjem uspavajte svoju bebu koja će uz ove malene rituale puno bolje spavati, a vama podariti osmijeh na lice 🙂

nivea2