Lavazza kultura umjetnost

Venecija je idealni izložbeni prostor za umjetnost i kulturu te je pomogla Lavazzi da se pozicionira kao vrhunski brend i promovira svoje vrijednosti i kulturu Italije diljem svijeta.

U Veneciji ovaj brend iz Torina uključen je u dva velika partnerstva: od 2015. surađuje s fondacijom Fondazione Musei Civici, koja nadzire i upravlja ustanovama kao što su Palazzo Ducale i Museo Correr te vrši ulogu “institucionalnog pokrovitelja” kolekcije Peggy Guggenheim od 2016. Ove dugoročne obveze Lavazzi također pružaju mogućnost da javnosti pružaju autentično iskustvo kave u muzejima, te da pomogne u organizaciji velikih kulturnih događanja, poput njenog sudjelovanja s venecijanskim Museo Fortuny u postavljanju retrospektive umjetničkih radova te ustanove u muzeju Hermitage u St. Petersburgu.

Također je prisutna uz Venecijanski filmski festival te u restauraciji kultnog Caffe Paradisa, mjesta okupljanja slavnih umjetnika Picassa, Klimta, Rodina, Warhola!

 Lavazza kultura umjetnost

Projekt Kalendara Lavazza jedna je od najvažnijih inicijativa usmjerenih na javnost ove globalne tvrtke. Projekt godišnjeg kalendara počeo je 1993. kada je Lavazza pokrenula svoj prvi kalendar u suradnji s Helmutom Newtonom. Projekt se ubrzo razvio u visoko očekivanu kreativnu suradnju s nekim od najuglednijih fotografa u svijetu, putem koje se priča Lavazze može ispričati na globalnoj razini. 2015. Lavazzin kalendar krenuo je drugim smjerom pokretanjem Trilogije Zaštitnika Zemlje. Projekt, koji je pokrenula Fondacija Lavazza u partnerstvu sa Slow Foodom, odaje počast ljudima koji su svaki dan posvećeni zaštiti Zemlje. Lavazza ovaj projekt koristi kao platformu za isticanje svoje posvećenosti održivosti i podizanju svijesti o važnim temama. Trilogiju Zaštitnika Zemlje u Africi je snimio Steve McCurry 2015., u Latinskoj Americi Joey L. 2016., a u Jugoistočnoj Aziji Denis Rouvre 2017.  Održivost je također protagonist kalendara za 2018., a fotografije je snimio Platon: za 26. izdanje projekta, Lavazza je odlučila projekt kalendara iskoristiti kao prvi umjetnički dodatak programu 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Tvrtka ima slični strastveni interes za umjetničke i eksperimentalne pokrete u filmskoj i TV industriji.

 Lavazza je posebno ponosna što je službena kava – i to treću godinu za redom – na dobrotvornom događanju “Noć prije Oskara” u Los Angelesu, kojim se podržava fondacija Motion Picture & Television Fund, među čije podržavatelje se ubrajaju i umjetnici poput Leonarda di Capria, Toma Hanksa i Meryl Streep. Protekle dvije godine, Lavazza je službeni partner ceremonije dodjele Zlatnih globusa, na kojoj pruža pop-up kafić u Salonu Zlatnih globusa hotela Beverly Hilton, u kojem se i održava ova ceremonija na kojoj se proglašavaju najbolji filmovi i TV sadržaji.

M.Z.