Međunarodni sajam kozmetike i wellnessa COSMETIC NEWS nadolazećeg vikenda, 6. i 7. svibnja 2017., u Opatiji upriličit će svoje 24. izdanje. Najstariji kozmetički sajam u Hrvatskoj, ali i regiji, čiji počeci sežu u davnu 1994. godinu, svakog proljeća okuplja zaljubljenike u kozmetiku, zdrav život i brigu o svom tijelu koji na jednom mjestu mogu pronaći najnovije trendove iz svijeta dermatologije, preparativne i dekorativne kozmetike, wellnessa i fitnessa, njege noktiju, manikure i pedikure, masaže, ali i marketinga i prodaje.

Od 2013. Cosmetic News seli u novosagrađeni Sportsko-kongresni centar „Marino Cvetković“ u Opatiji gdje se svi sadržaji sajma odvijaju pod istim krovom. Dvorana ima zatvorenu garažu po cijeni od samo 2 kn/sat,  a ulaz na sajam je za sve posjetitelje besplatan.

Na preko četrdeset štandova predstavljaju se izlagači iz petnaestak zemalja svijeta sa svojim proizvodima i uslugama iz širokog spektra kozmetičkih tema i tema vezanih uz zdrav život. Osim toga, sajam nudi besplatno sudjelovanje u seminarskom dijelu programa u sklopu kojeg istaknuti stručnjaci okupljene upoznaju s inovacijama iz svih područja.

Talijanska škola mode i dizajna Callegari te Makeup studio Bella iz Maribora uz slovenskog vizažistu Evgena Geca održat će radionice šminkanja pred publikom  na pozornici sajma tijekom nedjelje 7. svibnja, a besplatno šminkanje i individualne demonstracije odvijat će se tijekom cijelog radnog vremena sajma (u subotu10-19h, a u nedjelju10-18h).

Cosmetic News dodatno obogaćuju brojna natjecanja:

  • makeup (u dvije kategorije: učenice i profesionalke),
  • dizajn noktiju (u četiri kategorije: flatnailart, 3D nailart, nokti s French-om i nailart u kutiji),
  • japanska metoda iscrtavanja obrva – microblading, te
  • oblikovanje ekstenzija trepavica.

Za sva natjecanja zainteresirani se mogu prijaviti mailom na davorin.simunovic@gmail.com, a za one koji se odluče u zadnji tren moguće je ostvariti prijavu i na licu mjesta do 30 minuta prije početka natjecanja. Točan raspored i pravila natjecanja možete pronaći na web stranicama sajma.

Subotnji program sajma završit će velikim Cosmetic News Nightom u noćnom baru hotela Bristol u Opatiji od 21h uz Callegari modnu reviju i dodjelu diploma polaznicama riječke podružnice škole mode i dizajna Callegari. Kroz program će nas voditi i koncertom zabaviti Boris Kosmač.

Satnicu događanja i sve dodatne informacije o sajmu možete pronaći ovdje ili ih pratite na Facebooku.