Ciklus radionica pod nazivom UVOD U TEHNIKU MIHAILA ČEHOVA započinje ove subote, 22.travnja, u 11:00 sati u prostorima Studia Chekhov, Gajeva 10. Voditeljica je Suzana Nikolić, glumica, profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu te osnivačica i umjetnička voditeljica Studia Chekhov Croatia.

Raspored radionica je sljedeći:

TRAVANJ – SUBOTA 22./ 29.

SVIBANJ
NEDJELJA 7. / 14.
SUBOTA 20. / 27.

LIPANJ – SUBOTA 3./17./24.

SRPANJ – SUBOTA 1.
VRIJEME ODRŽAVANJA : 11:00 – 14:00h
Tijekom desetljeća Michael Chekhov je razvio svoju tehniku kako bi osnažio glumčevu stvaralačku individualnost i okupio glumce u životnu cjelinu. Individualnost stvaraoca i osjećaj za cjelinu – bitni su ne samo za glumce već i za sve izvedbene umjetnike.
Ovaj je program namijenjen svima koji žele ozbiljno produbiti svoj vlastiti stvaralački rad:

– izvedbenim umjetnicima: glumcima, redateljima, piscima, plesačima, pjevačima, klaunima, glazbenicima …

– i ostalim profesionalcima, koji se doista žele susresti s ovim visoko kreativnim pristupom u vlastitom stvaralačkom okružju – bilo da se radi o arhitekturi, slikarstvu, socijalnom i društvenom radu… Ono što se od vas očekuje jest otvorenost, spremnost da aktivno radite sa svim svojim tijelom i umjetnička znatiželja.

Suzana Nikolić diplomirala je 1989. godine na Studiju glume Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. U kazalištu, na televiziji, radiju i na filmu profesionalno nastupa od 1986. godine. U stalnom radnom odnosu, kao član glumačkog ansambla Zagrebačkog kazališta mladih, od 1992. – 2001. godine.

Kao glumica, osim u matičnom kazalištu, nastupala je u Hrvatskom narodnom kazalištu, Dramskom kazalištu Gavella, Teatru &TD, Glumačkoj družini Histrioni te na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Na Akademiji dramske umjetnosti, Odsjek glume, Katedra za scenski govor, od 1991. godine radi kao nastavnik vanjski suradnik te 2010. god., biva izabrana za Redovitog profesora, kolegij Scenski govor, disciplina Gluma.

  1. Michael Chekhov Association MICHA –USA) dodjeljuje joj naslov Master Teacher of Michael Chekhov Technique.
  2. Urednica hrvatskog izdanja knjige Mihaila Čehova Glumcu o tehnici glume. Član je i osnivač Michael Chekhov Europe (MCE) te osnivač i umjetnički voditelj Studia dramske umjetnosti ETRA (2000.) i StudiaChekhov Croatia (2016.)

CIJENA I PRIJAVE:

Pojedinačna cijena je 250 kuna (200 kuna za studente, umirovljenike, nezaposlene…)

Cijene ciklusa (10 radionica od tri sata): 1500 kuna ( 1200 kuna za studente, umirovljenike, nezaposlene…)

Mogućnost plaćanja u ratama ili 30% na početku, a ostatak po završetku ciklusa radionica.

Za prijave i sve dodatne informacije molimo javite se na mail studiochekhov.zagreb@gmail.com