10 osoba različitih profesija će u sljedećih 20 dana živjeti i raditi s novim operativnim sustavom Windows 10 i programskim paketom Office 2016 te svoje dojmove podijeliti na društvenim mrežama

Dva mjeseca nakon izlaska novog operativnog sustava Windows 10i tjedan dana nakon lansiranja programskog paketa Office 2016, kompanija Microsoft Hrvatska predstavila je kampanju „10 komentatorao Windows 10“u kojoj će 10 osoba različitih zanimanja 20 dana živjeti i raditi s ovim novim operativnim sustavomi programima Office 2016 te svoje komentare objaviti na društvenim mrežama.

Microsoft je tako na jednom mjestu okupio osobe različitih profesija poput foodblogerice Tamare Novaković (Bite my cake), fotografkinje Sonje Dvornik, dizajnera Ivana Alduka te profesorice matematike i informatikete ovogodišnje hrvatske predstavnice na konferenciji Global Educator Exchange, Lidije Kralj. Uz njih će u kampanji sudjelovati i developeri Domagoj Pavlešići Igor Ralić (Dizzy.hr), student tehničkih znanosti Mario Bešente urednici tehnoloških portala Ivan Brezak Brkan(Netokracija.hr), Dražen Tomić (ICTbusiness.info) i Božidar Komarić (Računalo.com).

windows

Oni će tijekom 20 dana putem svojih profila na društvenim mrežama pokazati kakvu razliku čini operativni sustav Windows 10 u kombinaciji s Office 2016, kakona privatnom tako i na poslovnom planu. Objave sudionika o korištenju Windows 10 bit će objedinjene na Facebook stranici kompanije Microsoft Hrvatska, a moći ćete ih prepoznati po jedinstvenom hashtagu#W101010. Tim kompanije Microsoft evaluirat će sve objavljene postove sudionika kampanje te na temelju broja objava, likeova, komentara i dijeljenja odabrati najboljeg Windows 10 komentatora. Iz tog razloga, Microsoft Hrvatska poziva sve zainteresirane da se priključe ovoj kampanji i podrže svoje omiljene Windows 10 komentatore u njihovom istraživanju sustava Office 2016 i najbolje Windows platforme do sad.

Windows 10 najnoviji je operativni sustav kompanije Microsoft koji je od 29. srpnja 2015. godine dostupan u 190 zemalja i na 111 svjetskih jezika te predstavlja prvi „univerzalni“ operativni sustav koji se nalazi na širokoj lepezi uređaja, od pametnih telefona i tableta do prijenosnih i stolnih računala. Nedugo nakon izlaska Windows 10, Microsoft je predstavio i programski paket Office 2016 koji donosi nove verzije računalnih aplikacija kao što su Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Publisher i Access.Office 2016u kombinaciji s Windows 10 predstavljadosad najpotpunije rješenje za rad, koje korisnicima omogućuje da ostanu u kontaktu s onime što je važno—prijateljima, obitelji i projektima.