Zagreb, 30. rujan 2021. – Kolagen, protein koji nastaje u dermisu, unutarnjem sloju kože građenom od vezivnog tkiva, u našem tijelu igra vrlo važnu ulogu. Sam naziv “kolagen” dolazi od grčkog izraza, u prijevodu – “stvaratelj ljepila”. I doista bi se kolagen mogao u određenoj mjeri usporediti s cementom koji jača određene strukture; kod ljudi štiti kožu i cijelo tijelo od kanceroznih stanica, toksina iz okoliša i drugih štetnih tvari. Proizvodnja ovog dragocjenog proteina počinje se smanjivati već i prije 30. godine, koža počinje gubiti oko jedan posto kolagena godišnje, njegova sinteza se smanjuje, pa dolazi do gubitka čvrstoće i gipkosti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vichy Laboratoires (@vichylaboratoires)

Kako bi nadomjestili vidljive znakove gubitka kolagena, povratili koži zdrav izgled, čvrstoću i elastičnost, stručnjaci iz Vichyja, lansirali su inovacijuVichy Liftactiv Collagen Specialist noćnu njegu za lice koja sadrži kombinaciju moćnih sastojaka poput anti-aging peptida, kratkih fragmenata proteina koji su u stanju poboljšati biomehanička svojstva kože, umanjujući vidljive znakove starenja, kao i neujednačenog tena.

VAŽNOST UVOĐENJA NOĆNE NJEGE U SVAKODNEVNOJ RUTINI

Tijekom dana, koža lica je izložena faktorima iz okruženja poput UV zračenja i zagađenja koji ubrzavaju oštećenje kolagenskih vlakana. Zato je noć najbolje vrijeme da joj pomognemo aktivirati  vlastite obrambene mehanizme,  pripremiti kožu za suočavanje sa stresom prouzrokovanim vanjskim faktorima, jer u tom periodu koža najbolje koristi aktivne sastojke iz proizvoda za njegu. Resveratrol, kao dodatak u noćnoj njezi, pomaže koži aktivirati vlastite antioksidanse, kako bi koža bila spremnija suočiti se sa svakodnevnim izazovima.

Liftactiv Collagen Specialist noćna njega za lice sadrži anti-ageing peptide koji učvršćuju kožu, vrlo snažan antioksidans – vitamin Cg, kao i  moćni Resveratrol prirodnog podrijetla koji povoljno djeluje na neujednačen ten, dok vulkanska voda Vichy jača prirodna obrambena svojstva kože. Osim što smanjuje bore i učvršćuje kožu, rezultat redovne primjene je blistaviji i ujednačeniji ten. Preporučuje se urbanim ženama čija koža pokazuje znakove starenja, bilo u vidu bora, bilo neujednačenog tena, a koje su u potrazi za učinkovitom anti –ageing noćnom njegom.

Liftactiv Collagen Specialist noćna krema, preporučena informativna cijena, 315,00 KN

Liftactiv Collagen Specialist dnevna krema, preporučena informativna cijena, 310,20 KN