Selfness rituale u Termama Olimia doveli su do savršenstva – povratak sebi postaje opuštajuće i oslobađajuće iskustvo koje ćete poželjeti doživjeti opet i opet

25. veljače 2023. – Metoda ai chi, tehnika Vadba qi gong, čarobna moć tibetanskih zdjela, drevne tehnike disanja, metoda „Šumski potop“ – samo su neki jedinstveni rituali koji se prakticiraju u Wellnessu Orhidelia u slovenskim Termama Olimia. Imperativ je povezivanje sa sobom i povratak onom istinskom, a opuštanje, harmonija i dobar osjećaj prioriteti su ovih wellbeing principa.

Ai chi metoda

Tjelovježba je osnova zdravog uma i tijela, a posebne energetske vježbe idealan su početak selfness putovanja. Izvode se pod stručnim vodstvom terapeuta i pomažu u postizanju protočnosti energije, smirenosti i radosti. Vježbati možete i u vodi i to po metodi ai chi. Riječ je o kombinaciji 19 pokreta u ritmu do 14 do 16 udisaja u minuti koje pomažu istovremeno opustiti i ojačati tijelo.

Čarobna moć gonga i tibetanskih zdjela

Zvučna kupka s gongom, instrumentom koji proizvodi zvuk po principu zlatnog reza, temeljena je na drevnim mudrostima, a služi za usklađivanje tijela. Ovakve kupke su vrsta neaktivne meditacije, gdje se ”kupate” u iscjeljujućim vibracijama zvuka, a bogat spektar nadtonova harmonizira obje strane mozga, uklanja napetost i ”čisti” mozak od nepotrebnog sadržaja. Za uspostavljanje boljeg protoka energije idealna je tehnika naziva Vadba qi gong, koja kroz vježbu povezuje tradicionalnu kinesku medicinu, borilačke vještine i filozofiju.

U pronalasku sebe zvuk igra iznimno važnu ulogu, a to se itekako odražava u metodi tibetanskih zdjela. Ovaj jedinstveni ritual koristi tibetanske posude svih veličina koje rezoniraju različite tonove zvuka om koji budi pamćenje stanica i aktivira temeljne energije. Ova metoda povezana je s drevnom praksom zvučne terapije često korištene u domorodačkim kulturama diljem svijeta i uključuje pulsirajuće zvukove, pljeskanje, bubnjanje i pjevanje u ceremonijalne, duhovne i zdravstvene svrhe.

Šumski potop

Disanje je također jedan od saveznika dobrog psihičkog i fizičkog osjećaja. Drevna tehnika disanja Šest ljekovitih zvukova izvodi se u Zvučnoj jami, pozitivno utječe na unutrašnjost tijela i smanjuje napetost. Za unutarnji mir važno je povezivanje s prirodom. To je moguće postići kroz opuštenu šetnju, vježbanjem na otvorenom ili pomoću jedinstvene metode Šumski potop. Riječ je o posebnim vježbama fokusiranim na pojedinačna osjetila. Uz pomoć prirode postiže se unutarnji mir i harmonija sa samom sobom.