Pravi obožavatelji kultne serije „Dexter“ bit će oduševljeni jer se nakon dugih godina izbivanja istoimeni junak vraća na male ekrane. Kroz osam sezona, odnosno 96 epizoda pratili smo Dextera Morgana (Michael C. Hall) koji danju radi kao forenzički stručnjak, a noću je neustrašivi serijski ubojica. Dexter je ubojica koji se drži posebnog kodeksa: ne ubijaj nevine, nemoj dozvoliti da te uhvate i emocije ostavi postrani. Bizarno, ali dovoljno dobro za čak dvije nagrade Emmy.

Ususret seriji „Dexter: Nova krv“, koju od 6. veljače gledamo na FOX kanalu, prisjećamo se najpoznatijih trenutaka koji su obilježili njegov lik.

Prvu sezonu obilježila su brojna saznanja o tome kako i zašto je Dexter postao jedan od najopasnijih forenzičara. Dok istražuje o svojoj prošlosti, naviru mu sjećanja koja ga vežu uz djetinjstvo, oca, a nama daju nam uvid u njegove mračne borbe, ali i nadu da duboko u njemu ima tračak ljudskosti koji bi mogao pobijediti. Ipak, treba uzeti u obzir da je Dexter negativac, a pravila koja slijedi samo su tu da bi obuzdao svoje porive.

Kroz seriju upoznajemo Dextera kojem odlično ide skrivanje, točnije lažiranje emocija. U sceni gdje saznajemo da mu otac ima zdravstvenih problema, upoznajemo Dextera koji ne vidi svrhu fotografiranja niti želi sudjelovati u tome, no ipak zbog očuha pristaje, samo jer zna da će ga to usrećiti. Fantastična gluma Michaela Halla nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a vjerujemo da će ljubitelji ove serije uživati i u novim epizodama.

Dok svi čvrsto vjeruju da je Dexter Morgan poginuo u tragičnoj nesreći istina je nešto drukčija. U gradiću Iron Lake našao se u sasvim prirodnoj životnoj okolini gdje radi običan posao i čini se da ima sve pod kontrolom. Sreća ne traje dugo jer se pojavljuje Dexterov sin s kojim dolaze i novi problemi. U seriju „Dexter: Nova krv“ se vratila i glumica Jennifer Carpenter (Debra) u ulozi njegove mrtve sestre koja donosi težak teret duhova prošlosti, koji Dextera ne prestaju proganjati.

Omiljeni lik vraća se na FOX kanal, a nove epizode pratimo ponedjeljkom od 22:55.

NA FOX KANALU, svakog ponedjeljka u 22:55!