Upravo je izašao novi trailer za film “Ferrari” u kojem Adam Driver donosi uvjerljivu izvedbu poznatog vozača Formule 1 i osnivača najpoznatijeg svjetskog automobilskog brenda

9.11.2023. – Godina je 1957. i nakon spektakla Formule 1, Enzo Ferrari (Adam Driver), bivši vozač te osnivač najpoznatije svjetske automobilske i trkaće marke, suočava se s profesionalnim i osobnim borbama. Bankrot prijeti tvornici koju su on i njegova supruga Laura (dobitnica Oscara Penelope Cruz) od temelja izgradili prije deset godina. Njihov nestabilan brak razoren je gubitkom sina Dina godinu dana ranije. Ferrari se bori i na privatnom planu oko priznanja sina Piera kojeg je dobio s Linom Lardi (Shailene Woodley).

U međuvremenu, strast njegovih vozača za pobjedom gura ih do ruba dok kreću u opasnu kultnu utrku izdržljivosti Mille Miglia (Tisuću milja), koja se vozila od Brescie do Rima i natrag.

Redatelj filmova “Vrućina” i ” Probuđena savjest” dao nam je samo vizualne bljeskove u ovoljetnom teaser traileru, ali ova nova, punija verzija (vidi gore) pogađa sve cilindre.

Michael Mannov „Ferrari“ je film kojemu se predviđa osvajanje brojnih nagrada. Film je nagrađen ovacijama na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji gdje je bio premijerno prikazan, dok u kina u distribuciji Blitz filma stiže 28. prosinca.