Otvaranjem trgovine Aelia Duty Free Hrvatska postaje prva zemlja nakon Francuske u kojoj će putnici dobiti priliku iskusiti izvrsnost ponude i novog koncepta kupovine vodećeg svjetskog operatera putničke maloprodaje

aelia

U prostorima Međunarodne zračne luke Zagreb svečano je otvoren prvi Aelia Duty Free shop u Hrvatskoj, uz okupljene poslovne partnere i predstavnike medija. Otvorenju su prisustvovali najviši menadžeri društva Société de Distribution Aéroportuaire (SDA), tvrtki LS travel retail i Aelie. Novi Aelia Duty Free multi-store prostire se na 600 kvadratnih metara, a putnicima će biti dostupno više od 9000 različitih proizvoda najprestižnijih međunarodnih brendova kao što su Chanel, Dior, Hermes, Hugo Boss, Lacoste, Montblanc, Swarovski, Pandora, Chivas, Hennessy, Dom Perignon, ali i hrvatske marke kao što su Kraš, Zigante tartufi, Badel, Bioaromatika, Stela Mediterranea, Kozlović, Đanić, Nautilus i mnogi drugi.

SDA, zajednički pothvat podružnice Aelia tvrtke Lagardere Services travel retail i Aéroports de Paris koja posluje u pariškim zračnim lukama Paris-Charles de Gaulle i Orly, ovom akvizicijom po prvi puta širi svoje poslovanje izvan granica Francuske.

Željka Fičko, direktorica društva SDA u Hrvatskoj, povodom otvaranja nove trgovine Aealia Duty Free izjavila je: „Veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku surađivati s jednom od najboljih svjetskih tvrtki na području putničke maloprodaje. Riječ je o suradnji koja će nas dodatno osnažiti u nastojanju da pružimo najbolje moguće iskustvo putovanja našim stranim i domaćim putnicima, na što nas obvezuje i status najveće i najvažnije međunarodne zračne luke u Hrvatskoj.“

Guy Bodescot, izvršni direktor Société de Distribution Aéroportuaires, istaknuo je: „Zagrebački projekt pokazao je da ne moramo pokrenuti novi projekt svaki put kad želimo surađivati. Ovo će zasigurno pomoći daljnjem razvoju Međunarodne zračne luke Zagreb”. Bodescot je dodao i kako je riječ o odličnoj prilici za razvoj njihovih aktivnosti izvan Pariza te prezentaciju stručnosti na polju putničke maloprodaje utemeljene na najvišim standardima kupovanja, čime će se zagrebačka maloprodaja svrstati u europsku prvu ligu.

Konzorcij ZAIC, koji čine ADPM, BBI, TAV Airports, fond Marguerite, IFC i Viadukt preuzeo je 2013. godine upravljanje nad zagrebačkom zračnom lukom, a tridesetogodišnja koncesija obuhvaća i izgradnju novog putničkog terminala koja je u tijeku.

Tom prigodom je Željka Fičko, direktorica društva SDA u Hrvatskoj za naš portal pojasnila novi koncept Aelia Duty Free shopa.

zf

Koji smo zapravo po redu u svijetu sa novim konceptom Duty Free shopa?

Treći smo po redu koji imamo novi koncept. Prvi je otvoren u Varšavi , drugi u Oaklandu, a treći smo otvorili mi u Hrvatskoj.

Recite nam što novi koncept podrazumijeva?

Novi koncept podrazumijeva uređenje interijera i način na koji je merchandising posložen kako bi artikli bili dostupni kupcima na najbolji mogući način. Ali uglavnom se to odnosi na novo uređenje koje uključuje nove zidne baze, nove gondole unaprijeđene po visini i po pristupačnosti proizvoda.

Koliko je financijski uloženo?

Uložili smo znatna financijska sredstva, preko milijun Eura.

Kada očekujete povrat investicije?

Povrat ulaganja smo procijenili na 15 godina.

S obzirom na luksuzno uređen prostor i ljubazne i uslužne djelatnike, vjerujemo da će Aelia Duty Free shop u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb uskoro vraćati uloženi trud.