Brojne obitelji jučer su pohrlile u Maksimir, na Čarobni dan, gdje su uživale u besplatnim radionicama, zabavnom sadržaju te u posjetu Zoološkog vrta.

cd

Prvi Čarobni dan oduševio je oko 30.000 okupljenih ljudi u parku Maksimir. Uz zabavni program na pozornici, besplatne radionice i posjet obitelji Zoološkom vrtu po cijeni samo jedne karte Čarobni dan prošao je i više nego uspješno.

Program su otvorile Zagrebačke mažoretkinje, a nastavio se nastupima dječjih zborova, plesnih skupina, folklornih društava, ali i zvijezda poput Jacquesa Houdeka, Endija, Lamie Belošević, Kristijana Ugrine koji je vodio program, ali i brojnih drugih.

cd2

Događaju se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je pozdravio sve okupljene i izrazio zadovoljstvo projektom Čarobni dan koji je u Maksimiru okupio toliko obitelji i pružio im nezaboravan doživljaj.

cd3

S glavnom organizatoricom Barbarom Novak gradonačelnik Milan Bandić podijelio je i nagrade najboljim radovima kreativnog natječaja „Svijet životinja“, ali i prerezao veliku rođendansku tortu koja je tradicionalan dio svakog Čarobnog dana.

Zoološki vrt omogućio je svim posjetiteljima izvanrednu pogodnost – cijela obitelj mogla je uživati u društvu životinja za cijenu samo jedne karte.

Osim zabavnog i edukativnog dijela, svaki Čarobni dan ima i humanitarnu notu pa se tako i ovaj put pomaže onima koji nisu u mogućnosti sami si priuštiti slobodne aktivnosti. Uz pomoć pokrovitelja i poslovnih partnera više od 200 darovite djece iz socijalno ugroženih obitelji imat će priliku besplatno pohađati aktivnosti koje ih zanimaju kroz cijelu školsku godinu 2015/2016.

rad

colU sklopu Čarobnog dana redakcija Lipadone održala je dječju radionicu na temu dentalne higijene na kojoj su najmlađi pokazali svoju kreativnost crtajući zubić vile, gric i grec, čarobne četkice, a mi smo im poklonili za nagradu Colgate poklon paketić sa četkicom i pastom za zube koju nam je donirao Colgate.

Čarobni dan u Zagrebu završio je tako osmijesima na licima malih i velikih, a ekipa Čarobnog dana poručila je da priprema brojna iznenađenja te pozvala sve da se pridruže i sljedećem Čarobnom danu.

cd4