1.3.2023. – Od danas u kinima možete pogledati CREED III, novi film Michaela B. Jordana koji je uz glavnu ulogu Adonisa Creeda, preuzeo i redateljsku palicu u trećem dijelu poznate franšize. Michael B. Jordan je ujedno i producent filma, a CREED III u distribuciji Blitz filma na velikom platnu možete gledati i u najprestižnijim kino formatima: IMAX®, 4DX® i Extreme.

Ulaznicu kupite već danas na: https://cinestarcinemas.hr/

Jordan je prilikom promocije filma pojasnio motive i koju je poruku želio prenijeti publici: Htio sam da moj film odražava lekcije koje sam naučio u životu. Lekcije o tome da budemo ljubazni jedni prema drugima, ali najviše prema sebi. Većina nas nije naučena na to. Želio sam da se moj film također pozabavi pitanjima toksične muževnosti i onoga što se događa kada se ne suočite sa svojom prošlošću, kada ne pričate o svojoj traumi i boli i ne radite na iscjeljenju.

Oprost je glavni dio svakog sukoba jer je to jedini način da prevladate ono s čime se suočavate, a suočavanje sa samim sobom na stvaran način je način na koji napredujete u iscjeljenju. U središtu filma “Creed III” je oprost. Opraštanje sebi i drugima. Bez obzira tko ste ili kakve su vaše okolnosti, možete prevladati svoju prošlost, možete prevladati svaku prepreku.

Ovaj film ne govori o borbi jednog čovjeka protiv drugog za naslov svjetskog prvaka već o tome da trebamo izazvati sami sebe i dokazati sebi da je naše postojanje legitimno, da zaslužujete svoje blagoslove. Da vjerujete da ste ono što kažete da jeste i da je sve što ste učinili doista važno.

Nakon što je dominirao svijetom boksa, Adonis je napredovao u karijeri i obiteljskom životu. Prošle su godine otkako je Adonis Creed šokirao svijet pojavivši se niotkuda i osvojivši titulu u teškoj kategoriji koju su nekoć imali njegov pokojni otac, Apollo Creed, i mentor, Rocky Balboa.

“Creed III” je priča o Donnieju i njegovoj supruzi Bianci – koju ponovo glumi Tessa Thompson – u osvitu nove ere. Biancina uspješna glazbena karijera prerasta u producentsku, a njihova mlada kćer Amara želi boksati poput svog oca. Život je postao ljepši nego što je Adonis ikada zamišljao da može biti, unatoč zdravstvenim poteškoćama s kojima se suočava njegova voljena majka, Mary-Anne, koju ponovo utjelovljuje zvijezda Phylicia Rashad.

Baš kada budućnost izgleda blistavo, Adonisova prošlost zadaje snažan udarac koji nije očekivao. U tinejdžerskim danima Adonisa je trenirao Damian “Dame” Anderson, stariji klinac iz popravnog doma u kojem je Adonis živio. Kad ih je nasilni ulični incident doveo u opasnost, Dame je završio na odsluženju 18 godina zatvora. Nakon puštanja na slobodu dolazi Adonisu tražeći priliku da se bori protiv Chaveza za naslov. Adonis se mora suočiti s ogorčenim i ljubomornim čovjekom koji mu je nekoć bio prijatelj.

Jordan zaključuje: Ovo je film koji treba gledati na velikom platnu! Borbe, akcija – želite to vidjeti izbliza i osobno, želite osjetiti svaki udarac, čuti svaki udarac, vidjeti svaku kap znoja i kap krvi. Ovo je film koji će vas nasmijati, rasplakati i razveseliti! Želim da svi odu iz kina osjećajući se dobro.

Uz Michaela B. Jordana u filmu glume još i Tessa Thompson, Jonathan Majors, Wood Harris, Florian Munteanu, Mila Kent i Phylicia Rashad.

CREED III u distribuciji Blitza pogledajte u kinima pretpremijerno već od 1. ožujka u IMAX®, 4DX® i Extreme formatima.