22. 12. 2023. – Zbog predblagdanskog užurbanog tempa na poslu niste stigli promisliti o poklonu za obitelj i prijatelje? Ne brinite – ako vole dobro štivo, u posljednji čas stižu tri nova naslova. Pod okriljem naklade Znanje moći ćete uživati u dva nova hita – romanima Žrtva 2117 i Dijamantno oko. U Adler-Olsenovom trileru, u prijevodu Marine Kopjar, smrt Žrtve 2117 postaje pokretačka snaga za inspektora Carla Mørcka, uvlačeći ga u opasan i osoban slučaj s mračnim tajnama iz prošlosti i kobnim posljedicama za budućnost. S druge strane, Kate Quinn u prijevodu Mirjane Valent donosi povijesni roman o Mili Pavličenko koja se iz marljive studentice preobražava u smrtonosnu snajperisticu – neumoljivu lovkinju na naciste i dobiva nadimak Gospođa Smrt. Knjige su dostupne u svim knjižarama i na webshopu Znanja po cijeni od 19,90 eura.

Za ljubitelje lijepe književnosti, naklada Vorto Palabra pripremila je naslov Hi-Fi autora Nicka Hornbyja koji vas upoznaje s putovanjem kroz život tridesetpetogodišnjeg vlasnika prodavaonice ploča u Londonu. Kroz iskrenu ispovijed glavnog lika otkrit ćete nekonvencionalni slijed sreće i nesreće u njegovoj karijeri i ljubav, a pred očima će vam se nizati  legendarni albumi, pjesme, knjige, serije i filmovi, tjerajući vas da ponovno zavirite među već pomalo zaboravljene ploče, diskove i korice, ali i u vlastita sjećanja…. U prijevodu Vladimira Cvetkovića Severa knjiga je dostupna u svim knjižarama i na webshopu Znanja po cijeni od 16,00 eura.

Žrtva 2117 (Offer 2117, 2023.)

OPIS KNJIGE:

Novine pokojnicu nazivaju samo Žrtvom 2117 – dvije tisuće sto sedamnaestom izbjeglicom koja je te godine izgubila život u Sredozemnom moru.

Ali za trojicu ljudi ta je žrtva mnogo više od toga, i njezina smrt pokreće niz događaja koji Sektor Q, na čelu s inspektorom Carlom Mørckom, uvlače u krajnje opasan – i krajnje osoban – slučaj: slučaj koji ne samo da otkriva mračne tajne iz prošlosti, nego nosi kobne posljedice za budućnost.

Za labilnog danskog tinejdžera, smrt Žrtve 2117 postaje simbol svega što prezire i savršena izlika da se prepusti svojim ubilačkim porivima. Za Ghaaliba, okrutnog krvnika iz zloglasnog zatvora Abu Ghraib, smrt Žrtve 2117 prvi je korak u terorističkoj operaciji koju priprema godinama. A za Assada iz Sektora Q, Žrtva 2117 veza je s njegovom prešućenom prošlošću i s obitelji od koje se odavno oprostio.

RECENZIJE:

»Još jedanput, Adler-Olsen daje vam sve što biste mogli poželjeti od trilera i još mnogo, mnogo više.« Kirkus Reviews

»S ovim Dancem nema šale. Ako vas želi prestraviti, zna točno kako da to i učini.« The New York Times Book Review

»Vrhunsko žongliranje linijama radnje.« Publishers Weekly

O AUTORU:

Jussi Adler-Olsen pojavio se na danskoj književnoj sceni 1997. s romanom Kuća abecede. Godine 2007. izlazi mu roman Žena u kavezu, prvi iz serijala o policijskom inspektoru Carlu Mørcku i njegovom Sektoru Q, koji je piscu donio svjetsku slavu i književne nagrade. Romani su mu prevedeni u više od 40 zemalja svijeta, a produkcijske kuće Zentropa i Nordisk Film otkupile su i filmska prava za cijeli serijal.

Dobitnik u darivanju knjiga objavljenom 20. prosinca je Tomislav KovačevićMolimo dobitnika da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!