Stiglo je vrijeme zasluženih godišnjih odmora. Ljetni mjeseci pred nama neumorno nas mame na putovanje. Unatoč vrućem valu koji slijedi, srpanj i kolovoz nas zovu da napustimo klimatizirane domove i prepustimo se ljetnom povjetarcu u hladovini borove šume s mirisom mora ili istraživanju najljepših europskih metropola. Ovo je vrijeme i najjednostavnijeg i najbržeg pakiranja. Sve što vam treba u ovim ljetnim mjesecima stane u mali kofer ili ruksak, a ako pak ponesete i omiljenu knjigu brzo ćete se pronaći na nekoj od najljepših plaža Jadrana ili u nekoj od prekrasnih europskih metropola.

Ponekad nam se ideja o brzom putovanju čini nedostižnom i neostvarivom te često sami sebe zaustavimo prije nego li smo uopće krenuli s maštanjem. Ukoliko vam topli i sunčani dani nisu dovoljan razlog da napustite dom, možda će vas ova tri jednostavna koraka ipak potaknuti da odmah kupite kartu i otputujete bez odgode.

Jednostavno planiranje putovanja

FlixBus omogućuje jednostavan, siguran i pristupačan način putovanja. Ukoliko niste sigurni gdje želite putovati sami ili sa svojom obitelji te da li se vaše želje uklapaju u trenutni budžet, svakako vrijedi posjetiti web stranicu FlixBusa te proučiti i izabrati jednu od 5000 destinacija koje se nalaze u zelenoj mreži autobusnih linija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli FlixBus (@flixbus)

Za još jednostavnije pretraživanje, skinite i besplatnu mobilnu aplikaciju. Popis destinacija do kojih se može doći direktno iz Hrvatske ili pak s jednim ili dva presjedanja, osigurat će dobar početak planiranja ljetnog putovanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli FlixBus (@flixbus)

Želite li u međuvremenu saznati kako putovati još povoljnije ili koja se nova destinacija pronašla u mreži linija, svakako se prijavite na newsletter i pratite FlixBus Facebook stranicu.

Jednostavna kupovina karata

Nakon što je izabrana destinacija, kupovina karte postaje još jednostavnija. Putem aplikacije ili web stranice pokreće se kupovina uz nekoliko jednostavnih koraka. Iako FlixBus ima više mjesta između sjedala, te već samim time udobno putujete, možete dodatno izabrati i svoje željeno sjedalo. Dodatna mogućnost na raspolaganju jest najava dodatne prtljage ili rezervacija mjesta za bicikl. Sve usluge te kako se one realiziraju, mogu se vrlo lako provjeriti na web stranicama. U slučaju da ste u međuvremenu bili primorani promijeniti datum putovanja ili jednostavno želite ipak neku drugu destinaciju, svaku svoju kartu možete osobno mijenjati na web stranici.

Jednostavno putovanje

Nakon što ste kupili kartu te konačno osjećate nalet adrenalina od putovanja pred vama, primit ćete jednostavan QR kod na mobitelu putem maila kojeg ste ostavili u procesu kupovine. I to je to. To je vaša karta i ulaz u FlixBus, a s njime i vožnja do vašeg zamišljenog raja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli FlixBus (@flixbus)

 

Sve što trebate jest biti na autobusnom kolodvoru 15 minuta prije putovanja. Jednom kad se udobno smjestite na svoje sjedalo, čeka vas nekoliko sati besplatnog Interneta, predivnog panoramskog razgledavanja, uvijek puna baterija mobitela ili laptopa zbog utičnice kod sjedala ili udobno odmaranje uz omiljenu knjigu. Za potpuni doživljaj putovanja, na aplikaciji se uvijek može provjeriti gdje se trenutno nalazi vaš autobus, hoće li biti kašnjenja zbog nepredviđenih okolnosti i stanju na cestama ili graničnim prijelazima te na kojoj lokaciji je potrebno izaći iz autobusa.