‘Grof za poželjeti’ treći je roman u serijalu kojim se Elizabeth Boyle predstavlja hrvatskoj publici. Serijal Ljubavne rime je naslovima ‘Neodoljivi vojvoda’ i ‘Lord kojem sam pisala’ potpuno osvojio ljubiteljice žanra!

Elizabeth Boyle autorica je tridesetak povijesno-ljubavnih romana, bestselera New York Timesa i Sunday Timesa. Prije nego što je postala uspješna spisateljica, Elizabeth se bavila pravnim poslovima u Microsoftu. Njezin prvi roman, „Brazen Angel“, osvojio je nagradu Dell’s Diamond Debut Award i Romance Writers of America’s RITA Award. Nakon toga uslijedile su nominacije i nagrade za njezina djela – Bookseller’s Best award, National Reader’s Choice Award, Romantic Times Love and Laughter Award i mnoge druge.

Prijevod na hrvatski potpisuje Vida Milek.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mozaik knjiga (@mozaik_knjiga_mk)

 

RADNJA:

Harriet Hathaway oduvijek je željela samo jednoga muškarca, grofa od Roxleyja. Nakon strastvene epizode na jednoj kućnoj zabavi Harriet je uvjerena da će Roxley pravilno postupiti i da će je zaprositi. Međutim, po povratku u London ona otkriva da se nestašni grof sprema zaprositi drugu. Međutim, Harriet ne želi prihvatiti da su njezine nade u „živjeli su sretno do kraja života“ zauvijek propale, jer u grofovim očima, dok je gleda na drugoj strani plesnoga podija, još uvijek vidi onaj isti sjaj i želju, a kad su sami… postoji samo jedna želja koju ni jedno od njih ne može zanijekati. Grof od Roxleyja u gadnom je škripcu, a da Harriet bude sigurna, mora je držati podalje od sebe. Ne želi je uplesti u opasnu zagonetku koja može uništiti njegovu obitelj i njegovu budućnost. Međutim, pokazalo se da nije moguće zadržati Harriet Hathaway dalje od nevolja, baš kao što nije moguće tu odlučnu ljepoticu spriječiti da mu ukrade srce.