Tonči Huljić u centru Beča zatvorio je dio gradskog parka ispred kultnog dvorca Kursalon Hübner te održao čak 2 koncerta – jedan za diplomatski zbor, a drugi za gledatelje.

Na kultnoj lokaciji i jednoj od glavnih turističkih atrakcija godišnje se održi više od 500 koncerata klasične glazbe, čast da bude među njima ovog je ljeta pripala jedinstvenom hrvatskom autoru i glazbeniku:

‘Čovjek negdje postavi granicu svojih snova, a ono što je meni bitno je da moji snovi nemaju granice bez obzira na godine.‘, rekao je Tonči Huljić.

Bečanima i njihovim gostima Huljić je predstavio crossover repertoar oplemenjen novim pjesmama s obzirom na novi dvostruki CD i nove obrade pjesama poput Marije Magdalene i Suze Biserne.

Tisuću je gledatelja tako imalo prilike uživati u djelima koje je Huljić pisao za kvartet Bond, Maksima Mrvicu, Xeniu Wild – sve izvođače koji danas imaju svjetske karijere.

U sličnom su repertoaru 2019.godine mogli uživati gledatelji prepunom zagrebačkom Tomislavcu. Bazni zvuk repertoara temelji se na zvuku Madre Badesse što znači da su prisutni i harmonika i mandoine te buzuki koje sviraju vrsni instrumentalisti, ali i novi suradnici Viktor Espinola i Vishwa Mohan Bhatt.

U Beču su gosti koncerta bili Jelena Rozga s instrumentalnom verzijom svoje pjesme Suze Biserne, te Petar Grašo s klapskom verzijom Providence.

Ovo je tek početak priče Huljića i Beča, naime već sljedeće godine u ovo vrijeme dogovara se izvedba njegovog drugog projekta – pop Mise Mediterane. Misu dogodine očekuju i izvedbe u sjevernoj Americi, dok će južna amerika imati priliku čuti Huljićev crossover repertoar.