Foto: https://www.instagram.com/sostrenegrene

Zašli smo već u studenske dane i božićna vibra se već osjeća iza svakog ugla. Dućani su već puni božićnih dekoracija i poklona, božićne reklame zavladale su ulicama, crvene adventske kućice pripremaju fine street food poslastice. Najljepši ugođaj i ove godine očekujemo na Adventu kod Matoša koji će pretvoriti Gornji grad u najromantičniju blagdansku kulisu.

Kupnja darova i punjenje ormarića blagdanskim delicijama uvijek su visoko na popisu božićnih obaveza, a odluka o tome kada postaviti božićno drvce tema je o kojoj se često raspravlja.

Neki od nas svoje božićno drvce postaviti će sredinom ili krajem prosinca, dok će drugi početi s kićenjem puno ranije kako bi što bolje iskoristili blagdane. Ali kada bi službeno trebali postaviti božićno drvce?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pevex (@trgovacki_lanac_pevex)

Tradicionalno, božićna drvca trebala bi biti postavljena i okićena na početku adventa, vrijeme u kojem se kršćani pripremaju za proslavu rođenja Isusa Krista. Došašće počinje četvrte nedjelje prije Božića, poznate kao adventska nedjelja, a završava uvijek na Badnjak (24. prosinca). To znači da ove godine advent pada u nedjelju 27. studenog. Dakle, ako želite početi s kićenjem svog božićnog drvca, 27. studeni je najraniji datum kada tradicija nalaže da biste ga trebali postaviti.

Koje god vrijeme izabrali, trebati će vam stari, a i novi ukrasi kako biste uživali u blagdanskom prizoru sve do siječnja.

Nama je zapela za oko romantična baršunasta dekoracija u obliku srca i kuglica koje se mogu naći u Pevexu po vrlo povoljnim cijenama.

Za sve vas koji ne možete zamisliti Božić bez romantičnih lampica, našli smo božićne lampice za svačiji ukus koje možete zamijeniti za božićne kuglice i omotati oko svoje jelke, ugasiti svjetlo i uživati u pjesmama Georgea Michaela.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Erika 🇩🇪 (@herzenstimme)

Blagovaonski stol možete učiniti posebnim tako što ćete ga ukrasiti sa par grančica u lijepoj staklenoj vazi. Dodajte malo mirisnog lišća, kuglica, borovih češera i svijeća i vaš stol će izgledati predivno. Za središnji dio božićnog stola odaberite upečatljivi svijećnjak s kojim će svaki stol izgledati spektakularno.

U Pevexu ćete naći odličnu blagdanasku ponudu, a za inspiraciju si pustite Mariah Carey i radujte se obiteljskom okupljanju!

Dobitnica u darivanju lampica i božićne dekoracije objavljenom 17. studenog je Nina Maljkovic. Molimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!