Otkrijte temelje jedne od najvećih religija na svijetu uz „Tajne kršćanstva“ samo na programu Viasat History

Zagreb, 01. kolovoza 2022. – Volite otkrivati povijest i tajne koja ona nosi sa sobom? Program Viasat History donosi vam sve tajne religije s najviše sljedbenika na svijetu. Otkrijte porijeklo i prave korijene kršćanstva i razlog podijele kršćanstva na dvije vjere. Kršćanstvo je vjera koja se temelji na naučavanju milosrđa, snošljivosti, praštanja i ljubavi prema bližnjima i neprijateljima. Kakav je bio utjecaj kršćana na svjetske civilizacije u posljednja dva tisućljeća? Ovo je priča o religiji koja će promijeniti, oblikovati i odrediti svijet kakav poznajemo.

U kolovozu vam donosimo listu dokumentaraca posvećenih kršćanstvu koje možete pogledati u sklopu tematskog bloka „Tajne krščanstva“, svakog ponedjeljka do petka navečer, od ponedjeljka 8. kolovoza u 19:50 na programu Viasat History.

Povijest kršćanstva

Ponedjeljak, 8. kolovoza u 19:50 sati

Ova epizoda otkriva da pravi korijeni kršćanstva leže na istoku te da je sjedište kršćanstva možda bilo u Bagdadu, a ne u Rimu.

Križarski ratovi

Srijeda, 17. kolovoza u 19:50 sati

U srpnju 1192. Rikard Lavljeg Srca spreman je napasti Jeruzalem. Saladin je u međuvremenu pripremio svoje postrojbe. Dr. Thomas Asbridge bavi se pozadinom legendi o tim srednjovjekovnim velikanima.

Tajna priča vitezova templara

Ponedjeljak, 22. kolovoza u 19:50 sati

Vitezovi templari osnovani su kao poseban vjerski vojni red na tragu srednjovjekovnih vitezova. Ali uspon i pad reda obilježile su brojne tajne i zagonetke.

Vatikan – Vječni grad papa

Četvrtak, 25. kolovoza u 19:50 sati

Pod vodstvom povjesničara koji odgonetaju bogatu vatikansku arhivsku građu nakon nedavnih restauracija i iskapanja, Vatikan nam odaje nove nepoznate tajne i otkriva fascinantnu povijesnu sagu.

Drevna nebesa

Utorak, 30. kolovoza u 19:50 sati

Ova epizoda istražuje porijeklo našeg odnosa s nebom. Otkrivamo kako smo se nebom služili za navigaciju i određivanje vremena te kako smo stvarima koje smo vidjeli na njemu davali vjerski značaj.