Iznenadili biste se da se čak i u 21. stoljeću mnogim muškarcima i ženama širom svijeta govori (a oni vjeruju) kako je ljubav prema sebi (tzv. masturbacija) pogrešna ili čak grijeh.

Iz vjerskih, moralnih ili drugih razloga, te osobe odrastaju i žive u uvjerenju da je seksualna aktivnost prihvatljiva jedino u okvirima bračnog kreveta.

Da bi se borili protiv ovih stigmi i dokazali im da su krivu, LELO je pripremio prošireni vodič o razlozima zašto je masturbacija dobra.

Krenimo od osnova – Što je masturbacija? Masturbacija je čin stimuliranja genitalija kako bi se osjetila seksualna uzbuđenost i zadovoljstvo. Masturbacija, i za muškarce i za žene, često dovodi do orgazma, a može se vršiti rukama, prstima, igračkama ili drugim predmetima.

Zanimljivo je da je umjetnost masturbacije primijećena još u prapovijesti, što znači da je to  nešto u čemu su mnogi uživali stoljećima i stoljećima prije nas.

Što je vibrator? Vibrator je seksualna igračka koju mogu koristiti i muškarci i žene. To je igračka koja izaziva uzbuđenje i seksualnu stimulaciju na raznim dijelovima tijela, a pomaže nam u postizanju orgazma.

Vibratori dolaze u različitim oblicima i veličinama, neki s različitim stupnjevima vibracija, što ih čini jedinstvenim i prilagodljivim za solo zabavu, dok korišteni s partnerom mogu biti prava poslastica.

Zabavna činjenica: električni vibrator izumljen je u kasnom 19. stoljeću, a tada se koristio u liječničkim ordinacijama kao sredstvo za liječenje ženske histerije.

Različite vrste vibratora – Iako mnogi vjeruju da je vibrator seksualna igračka samo za žene, to je zapravo jako krivo. Postoji nekoliko vrsta vibratora: za nju, njega i za parove.

No bez obzira na koju se igračku odlučili, želimo vam dati par uputa kako pristupiti njihovom korištenju.

Prvi korak: igrajte se s postavkama. Ako još niste koristili vibrator, krenite korak po korak. Uključite ga, bilo da se radi o jednostavnom vibratoru s jednom brzinom ili igrački s različitim tipovima vibracija, isprobajte kakav je osjećaj dok ga držite u ruci ili prislonite na kožu.

Drugi korak: nakon što se osjećate ugodno isprobajte ga i pratite kako se osjećate.

Počnite polako s laganim pritiskom da biste pronašli položaj u kojem se osjećate dobro. Ako novu igračku isprobavate preko donjeg rublja, i to je potpuno u redu. Najbitnije je da se opustite i uzmete si koliko god vremena vam treba. Preokupirani um često dovodi do toga da žena ne doživi orgazam.

Treći korak: seksualno blagostanje. Kad dođete na pravo mjesto, odmah ćete toga biti svjesni. Nastavite tako ili čak povećajte brzinu. Cilj je stvoriti što više seksualnog zadovoljstva, a kad je vaše tijelo spremno, iskusit ćete drugačiji orgazam koji može biti intenzivniji nego inače. To je dobra stvar!

Ali čak i ako orgazam ne postignete prvi ili prvih nekoliko puta, ne brinite! Cilj je uživati u vlastitom tijelu i pronaći nove načine kako uživati sami sa sobom.

Četvrti korak: vježbom do savršenstva – Nakon što ste već nekoliko puta upotrijebili svoj vibrator, možete početi eksperimentirati s različitim brzinama i različitim položajima kako biste dobili više za vrijeme svoje solo igre. Zabava je tek počela…

Peti korak: njega nakon – kada ste odlučili stati, vibrator možete staviti na sigurno mjesto. Ipak preporučujemo da ga prvo oprete, a to možete učiniti prateći upute. Svaki je vibrator drugačiji, stoga je pronalaženje najboljeg načina za čišćenje nove igračke važno.

Sada kada ste već upoznati s tehnikama i idejama masturbacije, evo nekoliko uzbudljivih i zanimljivih podataka o tome zašto biste se trebali zaljubiti u pružanju ljubavi samoj sebi te zašto biste to trebale činiti češće.

Različite zdravstvene prednosti masturbacije

Osjećaj blagostanja: kada počnete istraživati i cijeniti vlastito tijelo, postajete svjesnije i snažnije. Pomoći će vam da imate bolji seks s partnerom: kada znate što vam odgovara, moći ćete to prenijeti svom partneru. Tako moći ćete iskusiti bolji i ispunjeniji seks. Također može pomoći u ublažavanju menstrualnih grčeva i pomaže u skraćivanju mjesečnice.

Pomaže nam kod spavanja: čarolija orgazma čini se beskrajna. Ima čak i sposobnost pomoći vam da brže zaspite. To je zato što se tijekom seksa i orgazma oslobađa endorfin, koji potiče dublji san.

Zdrava je za srce: kada masturbirate, dolazi do naleta krvi u genitalije. Ovo povećanje protoka krvi, zauzvrat, pomaže u održavanju vašeg zdravlja.

Umanjuje stres: seks i orgazam mogu vam pružiti prirodan osjećaj smirenosti. To je zbog prekrasnih hormona koji se oslobađaju za vrijeme te aktivnosti.

Stoga … jeste li spremni za svoj prvi (ili novi) vibrator? Toliko izbora uz toliko elegantnih i lijepih dizajna, a uz to izazivaju neizmjerno zadovoljstvo! Od kud krenuti?