Jeste li spremni za treću sezonu britanske krimi serije Dolina sreće?

 Serija koja je oduševila kritičare u potpunosti će biti dostupna na Pickbox NOW

Treća i posljednja sezona BBC-jeve kriminalističke serije Dolina sreće (Happy Valley) na Pickbox NOW stiže 18. ožujka. Nagrađivana serija osvojila je nagradu BAFTA za najbolju dramsku seriju, a uskoro stižu sasvim svježe epizode za sve ljubitelje napetih britanskih serija. Prve dvije sezone dostupne su već sada na Pickbox NOW!

ŠTO NAS SVE OČEKUJE U NOVOJ SEZONI?

Nakon fenomenalne prve i druge sezone u trećoj sezoni narednica Catherine Cawood (Sarah Lancashire) otkriva ostatke žrtve gangsterskog ubojstva. Ovo otkriće pokreće nesretan niz događaja koji je dovode do Tommyja, oca njezina unuka Ryana i silovatelja njezine pokojne kćeri.

Govoreći o uspjehu prve i druge sezone te nadolazeće nove sezone, kreatorica serije Sally Wainwright rekla je za Radio Times: “Priča prolazi kroz sve tri sezone: u prvoj sezoni Catherine i Tommy susreli su se licem u lice ispred Ryanove škole, a u drugoj gotovo su se licem u lice našli u krematoriju, na sprovodu Tommyjeve mame. U trećoj sezoni postoji vrlo veliki obračun licem u lice, vrsta katarzičnog obračuna koji su ljudi čekali. Prilično je dramatično.”

IZNIMNO POZITIVNE KRITIKE

Recenzije medija bile su izrazito pozitivne, a serija je dobila stopostotne ocjene kritičara na Rotten Tomatoesu. U rujnu 2019. The Guardian je seriju uvrstio na 11. mjesto svog popisa 100 najboljih TV serija 21. stoljeća nazvavši je “korektivom klišejiziranih i često muških policijskih serija” i onom koja “pulsira dirljivom realnošću”. Gerard O’Donovan iz The Telegrapha nazvao je Dolinu sreće “složenom, uzbudljivom i briljantno napisanom serijom s briljantnom glumom”.

Treća sezona ujedno je i posljednja, a kritike ne mogu biti pozitivnije.  Lucy Mangan, koja piše za The Guardian, nazvala je posljednju epizodu treće sezone “brutalnom, nježnom, smiješnom, uvjerljivom i srceparajućom”; Anita Singh, koja je recenzirala za The Daily Telegraph, ocijenila je epizodu s 5/5 zvjezdica i ustvrdila: “Dolina sreće zvuči tako mračno na papiru, sa svojim pričama o drogama, silovanjima i ubojstvima. Ali u srži priče je ljubav koju Cawood gaji prema svojoj obitelji.”

GLUMAČKA POSTAVA NA ČELU SA SAROM LANCASHIRE

U trećoj sezoni, osim fantastične Sare Lancashire, glumačkoj postavi pridružuju se Ishia Bennison kao Joyce, Shane Zaza kao Shafiq, Chord Melodic kao Sledge i Mete Dursun kao Gorkem. Tu su i neki novi glumački dodaci, posebno Oliver Huntingdon (The Rising), Jack Bandeira (Sex Education), Alec Secareanu (God’s Own Country) i Anthony Flanagan (Gentleman Jack).

Fenomenalnu treću i posljednju sezonu britanske kriminalističke serije Dolina sreće gledajte samo na Pickbox NOW od 18. ožujka!